1.Sorun; Bir Aydır Domain Bulamadık
Merhaba arkadaşlar, garip bir problemimiz var. Bir müşteriden ücretin bir kısmını peşin aldık. Son anda kullanmak istediği domainden vaz geçti. Şimdi kendisine yeni bir alan adı aramakta. Bu firma böcek ilaçlama işini amatör olarak yapmakta. Fakat internetin gücünü 2013 yılında anlamış:). Şimdi oldumu güzel olsun diyor. Alan adı düşünceniz varmı?
Örnek; XXX ilaclama com
2.Sorun; Bir firmanın haksız rekabeti ÖNEMLİ !
Bu konu acayip moral bozucu. Müşteri sayesinde keşfettim. Herhangibir arama motorunda ilgili arama yaptığınızda (ilaçlama, böcek ilaçlama) ilk 5 - 8 sayfada (sırada demiyorum, sayfada!) bu adamların açtığı çok sayıda site çıkıyor. Mükemmel bir SEO altyapısı var. Bu duruma bir Allah'ın kulu çıkıpta dur dememiş. Müşteri ilaçlama işini kayıtlı yapan 300 - 350 firma var diyor. Ve en çok pastadilimini (müşteriye göre en az yıllık 3-4 milyon TL) bunlar götürüyormuş. Bu kadar insanın hakkı yenmez arkadaş. Adalet ve hak değil.
Bu konu hakkında görüşleriniz önemli. Lütfen yardımcı olun.
Benim sektrümle yakından uzaktan ilgisi yok ama sindiremedim. Bu firma ile yasal yollara başvurayım mı? Bir sonuç alabilirmiyim?
Not:15 gün önce sistemlerini keşfettim ve artık takıntı haline geldi.