Bu google'ın o kadar değiştirdiği o muhteşem algoritma ne işe yarıyor merak ediyorum. Benim 1.5 aylık sitemi filtreye sokarken seo url dahi kullanmayan temasından, sloganına kadar birebir rakip sitelerden birinden arak, youtube comment spamcisi site hatrı sayılır hit alıyor.

Tamam benim ilk sitem, ilk webmasterlık deneyimimdi. Fakat en azından hatalarımı fark ettikçe düzeltiyordum. Hala da düzeltiyorum hatta bunun için ciddi yatırımlar yaptım kullandığım cms için.

Sitem alışveriş üzerine. Üretici bilgilerini kullanmak yerine hiç kullanmamayı tercih ettim ürün eklerken. Görsel ve videoların yeterli olduğunu düşündüm ve sadece kendi servisimle alakalı detayları belirttim ürünlerin altında. Tamam sitem içerik fakiriydi ama en azından black hat seo yapmadım. Yüksek kaliteli fakat optimize edilmiş görseller kullandım. Js kodlarını dahi sıkıştırdım ki bir iki salise daha hızlı açılsın site.

Ben en azından çabalamama rağmen filtreye girerken, birbirinin kopyası rakip sitelerin çatır çatır hit alması zoruma gidiyor arkadaş. Güya seo makalelerinde sitenizi öven meta açıklamaları girmeyin, çalıntı içerik kullanmayın, favicon kullanın hede hödö diyorlar. Bakıyorum herif meta açıklamasına "worlds cheapest bla bla" yardırmış, içeriğin tamamı üreticiden alınmış, hedef kelimeyi yazınca ilk sayfalarda çıkıyor. Hani bu google'ın algoritması bu tür şeylere karşı acımasızdı?