karolla adlı üyeden alıntı

çok güzel anlattın hocam. teşekkürler. son bir soru: antalyarentacar marka olarak size ait şuan. başkası com, org gibi bir uzantısını satın almış olsaydı siz marka tescili bana ait bu ismi kullanamazsını deyip o domainleri sahibinden alabilir misiniz? bunu da öğrenirsem süper olacak.

birde diyelimki ben xxx italyanca eğitim merkezi diye marka tescili yaptım.

italyanca.com.tr domaini alabilir miyim? bu belgeyle. yoksa domainde firma adım bulunmak zorunda mı. çünkü benim amacım sadece italyanca.com.tr almak gibi düşün. firma adımın domainde olmasını istemiyorum seo açısından.

"Antalya Rent A Car"

olarak ben patent başvurusu yaptım fakat onaylanmadı. İlk mesajda da anlattığım gibi genel şeyler onay almaz. Şu dünyada Antalya Rent A Car şeklinde hiç kimse patent onaylatamaz çünkü Antalya ve Rent A Car terimleri halkın terimleri olarak geçiyor. Eğer senin dediğin olsaydı ben piyasadan haraç toplar gibi marka bedeli toplardım :)

Marka tescilin neyse onu alabilirsin.

Mesela Karolla İtalyanca Eğitim Merkezi diye başvuru yaparsan onaylanır.

Fakat www.karolla.com.tr, www.karollaitalyanca.com.tr vb. alan adları alabilirsin. İtalyanca burda markanın eki oluyor. bu nedenle www.italyanca.com.tr alamazsın. Asıl marka Karolla oluyor.

Senin yapman gereken İTALYANCA diye marka patentine başvurman. Sana başvurduğun an başvuru belgesi gelecek. O belge ile nic.tr den www.italyanca.com.tr yi alacaksın. Alan adını aldıktan sonra işin peşini bırakabilirsin. Alan adı senindir.

Güney adlı üyeden alıntı

Patenti almazsak itiraz vs. domaini alabilirler mi elimizden?

Patent eğer onaylanır ve almazsan, başkası aynı şekilde başvuru yapıp onaylanınca alırsa patenti hak iddia edebilir. Ama senin başvurunda onaylanmazsa zaten %90 diğer kişilerinde onaylanmıyacak bu nedenle alan adı iptali transferi mümkün olmayacak.