snakebad adlı üyeden alıntı

"Antalya Rent A Car"

olarak ben patent başvurusu yaptım fakat onaylanmadı. İlk mesajda da anlattığım gibi genel şeyler onay almaz. Şu dünyada Antalya Rent A Car şeklinde hiç kimse patent onaylatamaz çünkü Antalya ve Rent A Car terimleri halkın terimleri olarak geçiyor. Eğer senin dediğin olsaydı ben piyasadan haraç toplar gibi marka bedeli toplardım :)

Marka tescilin neyse onu alabilirsin.

Mesela Karolla İtalyanca Eğitim Merkezi diye başvuru yaparsan onaylanır.

Fakat www.karolla.com.tr, www.karollaitalyanca.com.tr vb. alan adları alabilirsin. İtalyanca burda markanın eki oluyor. bu nedenle www.italyanca.com.tr alamazsın. Asıl marka Karolla oluyor.

Senin yapman gereken İTALYANCA diye marka patentine başvurman. Sana başvurduğun an başvuru belgesi gelecek. O belge ile nic.tr den www.italyanca.com.tr yi alacaksın. Alan adını aldıktan sonra işin peşini bırakabilirsin. Alan adı senindir.

Patent eğer onaylanır ve almazsan, başkası aynı şekilde başvuru yapıp onaylanınca alırsa patenti hak iddia edebilir. Ama senin başvurunda onaylanmazsa zaten %90 diğer kişilerinde onaylanmıyacak bu nedenle alan adı iptali transferi mümkün olmayacak.

çok teşekkür ettim bilgiler için hocam.