Bugüne kadar reklam vermeyi hiç düşünmedim...
Yeni açılan bir siteye bir kaç konu ekleyip, sonrasında reklam vermenin, sadece bu reklamı yayınlayacak olan taraf için kar getireceğini düşünüyorum, ama eğer, reklam vermek istiyorsanız, ve sitenizde, hitap ettiğiniz kitlenin tüm gereksinim duyduğu, duyacağı içerikleri, detaylı bir şekilde paylaşmışsanız, bu zamanın sizin için doğru zaman olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte, sıralamada belli bir yere gelmemiş iseniz, dökme suyla değirmen dönmez mantığını da aklınızın bir köşesinde tutmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Nereye kadar reklam verebilir, ya da kazandığınızın tamamını reklam vermek için kullanabilir misiniz? Bu soruları aklınızın bir kenarında tutmalı, ve yanıtlamalısınız... (Bu yazdıklarım, özellikle blog siteler için geçerli yanlış anlaşılmasın.)
Bir alışveriş sitesiyseniz, o halde, yine gerekli içeriği sağlayıp, sitenin temasını oturtmanızın sonrasında, mutlaka reklam vermenizin gerekli olduğunu da belirtmeliyim.
Aslında çok lafı uzattım sanırım, tek soruda toparlayayım, kendi yanıtınızı kendiniz bulun: Bir Adwords reklamına tıkladınız, ne görmek isterdiniz? Herkes, (genellikle) sizin görmek istediğinizi görmek isteyecektir. Ama bu soruyu farklı yaşlardaki, ve farklı seviyelerdeki bilgisayar kullanıcılarının bir kaçına sorarak karar vermelisiniz.