Merhaba arkadaşlar uzun süre önce wordpress siteme virüs girdiğini farkettim. Wordpress paneline girince Red Exploit kit virüsü buluyordu Norton antivürüs. Bunun üzerine wordpressi resetleyip sıfırdan kurdum siteyi düzelmedi. Hosttan kaynaklı olabileceğini düşünüp hostu taşıyıp yeniden wordpress kurduğumda yine düzelmedi.

Farklı bir bilgisayrda da denedim başka virüs programı olan, o bulamadı. En sonunda üniversitenin lab bilgisayarında girdiğimde pcde nod32 vardı. "plugins/akismet.php" de virüs bulunduğu yazıyordu. Hemen eklentiyi kaldırdım ben de, ve sonrasında sorun tamamen çözülmüştü hiçbir bilgisayarda virüs bulmuyordu. 1 ay gibi bir süre sonunda sorunum halloldu, hostun açığından dolayı akismet eklentisine yani wordpress ile gelen eklentiye virüs girmişti.

Sonuç olarak eğer Red Exploit kit virüs uyarısı alıyorsanız, akismet eklentisini kontrol edin!, silin mümkünse. Bunu buraya hemen yazmamın nedeni ise cidden insanı bezdiren bir virüs oldu ve beni bu işlerden soğuttu diyebilirim.

Faydalanın diye hemen yazdım bunu, kullandığınız hostta açık olmamasına dikkat edin. Wordpress kusursuuz bir sistem değil. Bir şekilde virüs(trojan, iframe vb) girebiliyor ve çözemiyebiliyorsunuz, eklentilere de güvenmemek lazım pek. Alıntı değildir, bizzat tecrübe ettiklerimi yazıyorum, faydalı olması dileğiyle...