Bana kalırsa da doğru şekilde yapılan seo çalışmaları için "zararlı" demek doğru değildir.
"Özgün içerik" dediğiniz şey de bir SEO yöntemi değildir. Black Hat ile uğraşmayan, site kurmuş biri için bu zaten olması gerekendir. Başka bir içeriği alıp 'özgünleştirme' adı altında rewrite makale oluşturmak zaten hiledir, Black Hat'in içeriğindedir ve nitelik olarak kümelendirirsek tabi ki bu da SEO'ya girer.
Ve yine bana kalırsa white SEO için zaman yoktur ama mantıklı olan daha siteyi kurarken (standartlara uygun kodlama, domain seçimi, sunucu seçimi vs.) bu çalışmalara başlamaktır. Daha sonrasında da aşırıya kaçmadan adım adım ve planlı bir şekilde ilerlemek gerekir. Örneğin: aşırı backlink çalışması yaparsanız bomb, hatta sandbox kaçınılmaz... Sitenizin yükselen hitiyle oranlı olarak gitmeniz, anchor text'leri çeşitlendirmeniz, anchorsuz URL almanız vs. gereklidir. Gibi...
SEO Türkçesi bildiğiniz üzere Arama Motoru Optimizasyonu'dur. Yani adı üzerinde. Arama motorları standartlarına mümkün mertebe uymak.
Başarılı bir site için google zaten SEO'ya zorluyor...
Tekrar fikrimce olduğunu vurgulayaraktan: Kesinlikle güçlü bir araştırma yaparak, konu hakkında mümkün mertebe bilgi edinerek SEO ile ilgili çalışmalara başlamanızı tavsiye ederim...
Saygılar...