Dizin ve Toplist konusunda yorum yapmak istemedim başta kendi dizin sitem olduğundan yorumum farklı anlaşabileceği için...
Öncelikle şunu söyleyeyim yerel dizin ve toplist sitelerinin çoğunun durumu mağlum,bir çok siteyi bünyesinde barındırıyor site siteye benzer mi demeden genelde kod eklenip eklenilmediğine bakılarak onaylıyorlar,haliyle böyle olunca çöp dizin&toplist oluyor çoğu kısa zamanda.
Sitem hayalcin.com'u bir hitliste ekledikten sonra baktım en hit olan site bir adult site iletisimden yazdım xxx siteleri kaldırır mısınız ?
Cevap: Neden ?
(Soruya verilen cevap yetiyor bir çok şeyi anlatamaya devamını anlatmaya gerek yok. )
Demem o ki bir çok yerel dizin&toplist&hitlist... sitesi backlink kazanmak elde etmek/ ve/veya önüne gelene backlink dağıtmak her eklenen siteyi incelemeden onaylamak için açılıyor.Bu açılan siteler amaçlarından dolayı aslında bence dizin değiller.
Zaten dizin sitesi açılır bakarsınız yarın kapanmış yerine haber sitesi veya başka bir site kurulmuş,backlinkler boşa gitmesin demiş adam..
Sizin dediğinize gelirsek siteme kod ekliyorum dışarı link çıkışı zararı olur mu demişsiniz.Şimdi bir çok dizinde o kodlar o dizinin ana sayfasında kalabilmeniz( ana sayfasından link elde edebilmeniz için) sitenize eklemeniz önerilir,tabi sunulan o kod size özeldir ziyaretçileriniz eklediğiniz bannere/linke tıklayıp dizine ulaştıklarında dizinde En Çok Ziyaretçi Gönderenler kısmında yerini koruyarak ana sayfada kalabilir.Eğer yeterince kaliteli ve temiz bir dizin olduğuna inanıyor iseniz kodunu eklersiniz zararı olmaz.Çöplük dizin ise kime ne fayda.
Kod eklerken de yapılan yanlış nerde görünmeyecek kuytu köşe varsa oraya eklemek;kodu/banneri görünen bir yere ekleyeceksin ki ziyaretçilerinden tıklayanlar olacak bu sayede eklemiş olduğun dizininde En çok ziyaretçi gönderenler kısmında yer alabileceksin,yoksa eklemişsin en dip köşeye ne fayda sana dizinin ana sayfasından link almanı sağlamıyor ise sana.
-------------------------------------------------------------------------
Her dizinden kod ekleme,hepsine de başvuru yapma... Kod eklemeyince kabul etmeyen etmesin boşver gitsin.