Nasıl kullanılacağından bahsettiğimiz Bitcoin temel olarak merkezi olmayan ve deneysel bir dijital para birimi. Bu birim sayesinde Dünya’nın her yerine ve herkese hızlı bir şekilde ödeme yapılabiliyor. Kişiler arası direk işlem yaptığı için herhangi bir yetkili müdahalesine ihtiyaç duymayan Bitcoin’in yazılımı, Satoshi Nakamato tarafından MIT lisansını yaparken geliştirildi.

Şu anda dolaşımdaki Bitcoinlerin değeri 300 milyon Dolardan fazla. Her gün yapılan ortalama 40bin işlemde 1 milyon ABD Doları değerinde ticari işlem gerçekleşiyor. Kullanıcı sayısı sürekli artan bu dijital para biriminin adını yakın gelecekte daha sık duymaya başlayacağız gibi görünüyor.

Bazı insanlar e-ticarete sıcak bakmazken, bazıları da ellerinden gelse her ürün ve hizmeti internetten alır. Benzer bir biçimde ödemeleri bankaya gidip yapmayı sevenler hala varken sanal ve mobil bankacılığı nimet olarak görenler de var. Bunun gibi birçok “elektronik” temalı inovasyonda görüş ayrılıkları yaşanıyor. Bu noktada Bitcoin’in neden tercih edildiğini, nasıl işlediğini biraz daha detaylı incelemek gerekiyor. Bir sonraki yazımda Bitcoin kullanımı ve sistemi hakkında detaylı bilgi vereceğim. Öncesinde size uygun olup olmadığını netleştirebilmeniz için avatajlarından bahsedeceğim.

Bitcoin’in bazı avantajları:

Bitcoin üçüncü kişilere ihtiyaç duymadan transfer yapabilmenizi sağlar.
Her an her yere gidebildiği gibi çok vakit alan bir işlem de gerektirmez.
Maliyeti düşüktür.
Mesai saatleri sınırlaması yoktur.



Kaynak