lostyazilim

Hasta kızdan bakana yardım tepkisi: Ben dilenci değilim.

42 Mesajlar 8.359 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ibo71 ibo71 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek kendi halinde
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1051
  • Beğeniler 930 / 196
  • Ticaret 14, (%100)

furkannd adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar tek bir yönden bakıyorsunuz olaya, yani o arkadaşımıza tabi ki ben de üzüldüm ama ona empati yaptığınız kadar bakana da yapmalısınız bence bir bakan, etrafında kameralar varken ne yapabilirdi ki sizce? aynı olayı sadece para almak için yapanlar ve bakandan parayı aldıktan sonra mutlu olanlar da var bakan bunları nereden bilebilir? nasıl tanıyabilir? ama o görüntülere bu kadar tepki etmiyorsunuz.

Burdada Ata'mız topluluk karşısında halkımızıdan birini dinliyor çıkarıpta maddi bir eşya yada para vermiyor :)

Bu resim bu tür yorumlara krşı gerekli cevap olur inş.
Onur89TR deeprock2 mujdatsayar

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ResulCoskun ResulCoskun Hop Dedik. Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilmiyorum :D
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** C**
  • Mesajlar 686
  • Beğeniler 169 / 96
  • Ticaret 13, (%100)

Raphael adlı üyeden alıntı

İnsanlığı öğrenemeyenlerin bakan olduğu bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki.

oda bir şeymi :) belediyede telefonlara bakmak için bile kpss ye girmek gereken bu ülkede ilk okul mezunu millet vekilleri var.
isousluer melankolia mujdatsayar

kişi bu mesajı beğendi.

[HEMEN ÇEKİM] Ücretsiz 100 LBC coin almak şuan ki değeri 21.6$

deeprock2 deeprock2 runApp Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Mobil ve Web Geliştirme
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** M**
  • Mesajlar 1100
  • Beğeniler 271 / 270
  • Ticaret 12, (%100)
Arkadaşlar "Sayın Bakan, kızı dilenci sandı ve para vermiş" diyorsunuz. Peki;

1-) kızın giyimine az da olsa dikkat ettiniz mi?
Ben hayatımda bu kadar iyi giyinen dilenci ne gördüm, ne duydum.
2-) Sosyal devlet anlayışına sahip bir devlette dilencilere şahsen (vatandaş olarak) para vermek yararlı mıdır, zararlı mıdır?
Sosyal düşünceye vakıf olmayandan, sosyal devlet anlayışı göstermesi zaten beklenemez.
Bu yardımlar en sağlıklı ve kontrollü olarak devlet eliyle yapılabilir.
3-) Yardıma muhtaç insanlara karşı medyada yıllardır bu gibi durumlar ile karşılaşında bize kişisel olarak ne yapmamız gerekildiği öğretildi?
"Sokakta gördüğünüz muhtaç kişilere para vermeyin. İhtiyaç sahibi kişi, giyim veya gıda yardımı kabul ediyorsa gönlünüzden geçtiği gibi paylaşın." denildi. Para devreye girince iyi duygular suistimal edilebiliyor. İnsanları kötü amaçla kullanabiliyorlar.

Toplulumuzdaki "sokak çocuğu" kavramındaki yanlış anlaşılmadan da oldukça rahatsız oluyorum. Sokak çocuklarını ve dilencileri sokaklar doğurmuyor. Onlar da bizim gibi insan. Bu duruma düşmelerine kader ve rastlantı etken oluyor.

Forumdaki okumayı seven arkadaşlarımız, zaten bu öğretilere sahiptir diye düşünüyorum. Konuyu uzattığım için kusura bakmayın.

Saygı ve sevgilerimle,
ibo71

kişi bu mesajı beğendi.

FriedeKind FriedeKind Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1431
  • Beğeniler 101 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
http://www.yazete.com/gundem/iste-dilekin-reddettigi-para-596477.html

wmaraci
wmaraci

kalbimiver kalbimiver kalbimiver.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek özel sektör
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 484
  • Beğeniler 72 / 71
  • Ticaret 0, (%0)

yazete]Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile lösemi hastası kızın arasında yaşanan olayın ayrıntısını Hüseyin Çelik anlattı.[/QUOTE]

biraz abartılmış bence farklı bir bakış açısı
nedendir bilmiyorum ama çoğu medya da verilen para 2000 tl değil de 200 tl olarak gündeme geldi.

Bence en güzel yorum tarafsızca Ulusoy tarafından yorumlanmış

[QUOTE=Ulusoy
adlı üyeden alıntı

Bu gibi hareketler Türkiye dışında yaşanmıyor mu ?

Bu gibi hareketlerin tam tersi de oldukça bol.İnsanlara el uzatan milyonlarca insan var.Şimdi bir bakan başta kızı dilenci sandı sonra durumu fark edince toparlayamadı.Oda kendinden utandı.Ama hatasının farkında ki afallamaya başladı.

Bir bakan yada insanın hatasında diğer insanların doğrularını hiçe saymayın.

Dipnot : Bakan hatalıdır yanlış anlaşılmayayım.

Biz Türk'ler in kanında var sanırsam lafın sonunu dinlemeden yada filmin sonunu izlemeden hemen art niyetli,kötü düşünüyoruz.

Bakan ilk başta kızı dilenci sanmış kızın sözlerini aklınıza getirin "Bakanım ilaçlarımı alamıyorum" siz bu durumda ne yapardınız acaba?

Bu olayın olması gündeme taşınması bence de güzel oldu
Sağlık Bakanlığı bu olay ile birlikte kanser ilaçları ile ilgili sıkıntılardan haberdar oldu.

Hepsini Özetlersek
[QUOTE=Erhan Sarıhan] Herşey ortada daha Türkiye'ye paraya kıyıp da devlet ilaç getirtmiyordu.[/QUOTE]

https://www.youtube.com/c/delidoktoru
Adabımızdandır; veda etmez, müsaade isteriz.

analizseo analizseo Profesyonel Seo Hizmeti Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Google Seo İşlemleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 1 / 20
  • Ticaret 31, (%97)
ulusoy'a katılıyorum. kimi ülkeler var bakanlar insanına robot muamelesi yapıyor. kız bakana derdini tam olarak anlatamadı, param yok ilaçlarımı getiremiyorum diyince bakanda çıkarmış 2000 tl vermiş, cumaya yetişmeye çalışırken dinleyemedi demekki. Çıkışta kendiside ne olduğunu şaşırdı afalladı.

Çoğu arkadaş cumaya gitmediği için şimdi bilmezler yetişme telaşını, kız kardeşimiz cuma sonrası önünü kesseydi bakanın belkide bunlar yaşanmazdı.

Ayrıca bu kız yolda sizin karşınıza çıkıp bu konuşmayı yapsaydı bu yorumları yazanlar ne tepki verirlerdi çok merak ediyorum.

Bir şey söyleyeyim : Arkanıza bile bakmazdınız arkadaşlar eğri oturalım doğru konuşalım.

Ek Olarak: yanlış anlaşılmayayım, bakanı koruduğumdan değil, bu kızı yolda görsek çoğumuz arkamıza bakmayız. adam hiç olmazsa bizim yapmadığımızı yapmış kaale almış....

tahatr tahatr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İş Platformu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 823
  • Beğeniler 132 / 131
  • Ticaret 37, (%97)

ibo71 adlı üyeden alıntı

Burdada Ata'mız topluluk karşısında halkımızıdan birini dinliyor çıkarıpta maddi bir eşya yada para vermiyor :)

Bu resim bu tür yorumlara krşı gerekli cevap olur inş.

Keşke yazdığım ikinci yorumu da okusaydın ama hiç hiç bir şey değişmeyeceğini anladım verdiğin örnekten sonra

SeoAmo SeoAmo Seo uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Seo uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** H**
  • Mesajlar 162
  • Beğeniler 79 / 25
  • Ticaret 6, (%100)

Hit Adam adlı üyeden alıntı

Nedense bana da kızın tavırları samimi gelmiyor.

Çünkü Hasta ! Çünkü onu oraya getirmeye zorlayan bir nedeni var.

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Empati kurunca kötü oldum bir an. Bir düşünsenize kızınız, oğlunuz, anneniz gözlerinizin önünde gün geçtikçe eriyor ve karşınıza çıkan bu ülkenin bakanı avucunuza para sıkıştırıveriyor. Düşünsenize o an o kızın yerinde kardeşinizin ya da annenizin olduğunu ve yaşadığı çaresizliği utancı...

Allah kimseyi düşürmesin. İnsanlığımdan utandım

Ne ekersen onu biçersin

OmERgin OmERgin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 10 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar kız biraz medyaya oynuyor gibi. Hadi o an için Bakan bir yanlış yaptı ama her gün kızın yeni bir açıklamasını okuyoruz, izliyoruz. İhtiyaçları karşılanmasına rağmen. Nedir bu kadar kızgınlığın nedeni acaba?

Bakan kadar kız hatalı. Derdini ayak üstü anlatmayı seçti ama açıkça konuşamadı.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al