1. Adım
Mobil temanız, mobil temanızı hazırladı iseniz ve oranlar mobil aygıtlarda sorunsuz çalışıyorsa ikinci adıma geçebiliriz.
2. Adım
Küçük bir eklentide düzenleme yapacağız. Yapmamız gereken bu dosyayı (İndirmek İçin Tıkla) indirip içinden çıkanı herhangi bir düzenleme programı ile açmanız ve aşağıdaki kodda bulunan MobilTemaAdi yazan yeri kendi mobil temanızın adı ile değiştirmeniz yeterli.
define('CF_MOBILE_THEME', 'MobilTemaAdi');
3.Adım
Yukarıdakileri yaptıktan sonra wp-mobile.php dosyasını wp-content/plugin içine atmanız gerek, mobil temanızı ise wp-content/themes klasörüne atarsanız sadece eklentiyi etkinleştirme işlemi geriye kalıyor.
Eklentiyi etkinleştirmek içinse wordpress wp-admin eklentiler sayfasından işinizi hallediyorsunuz.
Artık sitenize herhangi bir mobil aygıttan giren olursa otomatik olarak mobil temayı görüyor bu sayede sub domain vb. işlerle uğraşmanıza gerek kalmıyor.
Kaynak http://ahmettalut.com/wordpress-mobil-tema-kullanma
Not: Benim yaptığım mobil temayı görmek için herhangi bir mobil aygıttan imzamda ki siteye girmeniz yeterli. Yaklaşık 2 gündür uğraşıyorum sadece ana iskelet bu halde bitti :)