2012 ve 2013 yılında markaların peş peşe sürdüğü akıllı telefonlar karşısında hepimizin aklı karışmış durumda. Hangi telefonu almalıyım sorusu karşısında net bir cevap alınması pek mümkün olmuyor malumunuz. O kadar çok model var ki hangisi iyi hangisinin fazlası var gibi kıyaslamaları yapabilmeniz için güzel bir rehbere ihtiyaç duyuyorsunuz. Bunun için 8 telefon modeli arasında bir kıyaslama yaptım. Aşağıdaki telefon modellerini baz aldım;

Bu bağlamda tüm özellikleri bir bir kıyasladım diyebilirim. Gerek işlemcileri gerek ram miktarları gerekse batarya yönünden kıyasladığım bu 8 modelin içerisinden kendinize göre beklediğiniz donanımsal ve yazılımsal bilgileri bu rehberde görebilirsiniz.

Fiyat konusunda herhangi bir bilgi belirtemedim ne yazık ki. Çünkü kimi model için Türkiye fiyatı hakkında net bir bilgi yok. Ama hemen hemen bu 8 model için fiyat aralığı 2.100 ile 1.200 arasında değişiyor. Telefonların üst segment olmaları sebebiyle rakamların bu seviyelerde olduğunun altını çizmek isterim.

Kaynak: 2013 Yılı Akıllı Telefon Alma Rehberi