Arkadaşlar yaklaşık 2006'dan beri blogculukla yakından ilgileniyorum, bloxoo dönemi olsun zamanında Arda Kutsal'ın yazıları olsun bir hareketlilik vardı, blogcular birbirlerini tanıyıp link değişimi yapardı. Birbirlerini bloglarını yorumlar, yardımcı olurlardı. Hatta bilen bilir, şimdinin en gözde blogları zamanında bu tarz platformlarda herkese danışan yorum toplayan koşturan kişilere ait.

Benim üzerinde durmak istediğim nokta şu, artık eskisi gibi yeni bilgi paylaşımı kalmadı. Eskiden ne zaman online olsam yeni bir teknik, öğreti, deneyim ile karşılaşır birşeyler öğrenirdim. Şimdilerde hep aynı konular üzerinde duruluyor.

Paylaşılan şeylere bir bakın, herkes backlink, alexa, seo üzerinde duruyor. Konu başlıklarına bakıyoruz hepsi "garantili seo","bu backlinkler uçuruyor" gibi gazete manşetleriyle dolu.

Şahsi fikrim, artık rekabet kızıştı. Hit kazandıracak daha doğrusu para kazandıracak teknikleri bilenler kesinlikle paylaşmıyor. Bir açıkları ortaya çıktı mı zaten topyekün herkes oraya saldırıyor. Sanırım herkes kendi kendine yolunu bulmak zorunda, bulan da buraya yazmayacaktır kesin.

Sitelerini geliştirmek isteyenlere tavsiyem, denemeler yapsınlar, korkmasınlar. Bir kaç bin hiti olanlar ise hiç korkmasın tam deneme dönemindeler. Sürekli ne yenilik, ne değişiklik yapabilirim diye düşünün ve sitenize uygulayın. Eminim bir gün kar topu gibi hitleriniz büyümeye başlayacak.

İçimden geçenleri paylaşmak istedim, okuyanlara teşekkürler.