Merhaba,

Bahsettiğiniz konu birkaç sitem için benim de başıma geliyor şuan. Bir tanesi bariz olarak hacklink ile Türkçe sitelere display:none tagı ile ekliyor. Bunları disavow ile Google'a bildirdim. Bu link eklemelerini yapmadan önce bizden haraç dahi istemişti hacklink ile siteyi uçurmamak adına. Tabiki kabul etmedik.

Bir diğerinde ise yabancı sitelerden baya bildiğimiz aylık link ile sitemin popüler bir alt sayfasına link veriliyor. Sitelerle irtibate geçtiğimde bir baclink sitesi üzerinden bu linki eklediklerini ve link verenin kim olduğunu göremediklerini söylediler. Ancak bu bahsettiğim link günde 2-3 günde bir tane şeklinde eklendiği için disavow ile hiçbir işlem yapmadım. Şu görünüşte bana faydası var gibi.

Ancak genel olarak tartışırsak bu kadar belden aşağı vurmak olmaz. Adam akıllı bir şekilde çalışıp siteyi bir yerlere getirmek yerine başkalarını aşağı çekmeye çalışıyorlar.

Tam bu noktada google disavow webmasterların imdadına yetişiyor. Disavow ile linkleri bildirmiş ve yeniden değerlendirme istemişseniz herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum.