Aylık gelir + Site bilinirliği + Gelecek potansiyeli + Hiti ve hitin kaynağının ne olduğu + Sitenin emek isteyip istemediği gün 1 saat ayırarak 1000 lira kazanmak var 12 saat ayırarak kazanmak var gibi .

Çok iyi fiyatlandırma yapamam fakat bir zamanlar tamamen legal siteler için günlük hiti * 1 lira gibi bieşyler söyleniyordu , sonradan 6 aylık gelir falan da diyorlardı . Şahsen uğraşsız sitelerim için 1 yıllık gelirine de satmam fakat uğraşlı sitelerimi 4 aylık gelire düşünmem bile anında satarım.

İçerik de önemli hit kadar . Genel blog 50k hit alır davetiye sitesi 1k hit alır ama genel blogdan fazla kazandırır misal . Yada film sitesinin günlük 50k ile kazandığını 18+ site 150k ile kazanamaz .

Alexaya genelde fazla bakmak doğru olmaz çünkü kolay manipüle edilebilir ( 50 hitli blogun 1m altına düşmesi gibi forumda çok örnek var ) , pr da manipüle edilebilir ( 2 aylık pr8 var ) , hit ve kazanç akışı 30-45 günlük zaman dilimiyse o da manipüle edilebilir ( seo kelimesinde 1 ayda ilk sıralara gelip kaybolanlar iyi birer örnek ) . Bence 3-4 aylık geçmişe dönük tablosu hem gelir hem hit olarak bakıldığında tutarlı ise yeterlidir. Sitenin uğraş durumuna göre 3-12 ay arası geliri kadar edebilir . Ben site alıyor olsam bunları beklerim. Bunlara bakarım. Fiyatlandırmaları da buna göre yaparım . 1 aylık hitli site de alınır fakat 1 aylık değeri kadar riske edilir o fiyat biçilir . Nihayetinde 2. ayı olacakmı olmayacakmı kimse garanti edemez.