Burada SEO açısından faydalarını yazmadım sadece ne işe yaradığını yazdım. Ayrıca "alt"la ilgili verdiğim bilgiye "öyle değil o" demişsin. "alt" alternate yani Türkçe olarak alternatifin kısaltılmışıdır. Yani resim yoksa görünecek yazı anlamına gelmektedir. ;) Title ise ister resim ister link için kullanılsın başlık anlamına gelir ve genel olarak açıklama amacıyla kullanılır. ;)
:) dediğin gibi olsun ama ben yinede şöyle söyleyeyim de herkez yanlış öğrenmesin alt görselin arama motorlarında index aldığında kullanması gereken başlık anlamına gelir ve resmin arkasına gömülüdür aynı zamanda resim olmadığında gözükür üzerinde resim olmadığı için ortaya çıkmıştır. title ise resim bilgisidir siteyi gezenler resim üzerine geldiğinde ne olduğunu anlamasını sağlamak amacıyla kullanılır ve isteğe bağlıdır alt olmadığında google titleyi kullanır ama bence google isteğe göre titleden yararlanır...
Ancak alt'a "RESİM SİLİNİRSE YADA BULUNAMAZSA GÖRÜNECEK YAZI" demek çok yanlış olur çünki kullanım amacı kesinlikle bu değildir !
Ek Olarak: Ayrıca senin behsetiğin yanlışta değil benim iza etmeye çalıştığım alt'ın esas amacı yani SEO için doğduğu ve onun için kullanıldığı.