MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

:D HTML kodlama dili 1990 yılında geliştirildi, Google ise 1998 yılında doğdu. Dolayısıyla Alt etiketi Google için bulunmuş bir şey değildir. Ayrıca SEO açısından alt etiketi faydalıdır ama Google resimde sadece alt etiketine bakmaz ;) HTML kodlama dili yada diğer kodlama dilleri arama motorlarına göre değiştirilmez yada geliştirilmez. Arama motorları mevcut kodlama dillerinde neyi dikkate alıp almayacağına kendileri karar verirler. Ayrıca Google için ezberlenilen SEO kuralları bütün arama motorları için geçerli değildir. Google alt etiketine önem verip bing title'a önem verebilir ve ona göre aramalarda üst sıralara çıkarabilir.

Ancak alt'a "RESİM SİLİNİRSE YADA BULUNAMAZSA GÖRÜNECEK YAZI" çok yanlış değil çok doğru olur çünkü iki mesaj önce de açıkladığım gibi "alt" kelimesi alternate yani Türkçe anlamı alternatif kelimesinin kısaltılmışıdır. Alternatif kelimesinin anlamı da bir şey yoksa onun yerine kullanılan yada görünen şey demektir. Dolayısıyla resim kodunda belirtilen resim yolu doğru değilse resmin yerine alt etiketine yazılan yazı görünür.

8 buçuk yıldır web tasarım ve yazılım işiyle uğraşıyorum. Web Tasarım öğretmenliği yaptım. SEO konusunda da, kodlama konusunda da fazlasıyla bilgi sahibiyim. Bill Gates bu söylediklerimin aksini söylese onunla da iddialaşırım ;)

tmm dostum sen biliyorsun ben birşey bilmiyorum benim dediğimde senin dediğin de aynı şey esasında ;) egon tatmin olacaksa "ben bilmiyordum öğrettiğin için teşekkür ederim..." diye başlayan bir mesaj yazabilirim bunları da silerim ;) iyi geceler...

Ek Olarak: Günaydın :)