blueffect
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 3 ay önce bir site kurdum, ilk bir ay sürekli bir yükseliş trendindeydim, daha hızlı yükselmek için wmarci'ndan bir arkadaştan backlink paketi satınaldım, arkadaş bir hafta içerisinde işini bitirip raporu sundu ancak her şey bir anda tersine döndü grafik yukarı doğru değil aşağı doğru inmeye başladı hatta geçen haftanın başında hitler yerlerde sürünmeye başladı (burada seo çalışması yapan arkadaşın bir suçu yok işini gayet iyi yaptı) sonra Google'ın 100 TL'lik Adwords çeki aklıma geldi, 25 tl hesaba para yatırıp 125 TL'lik Adwords'ü aktifleştirdim, aynı günün akşamı ziyaretçi sayısı %230 arttı ama işte olayın ilginç tarafı şimdi başlıyor ;
Yandex.Metrica'dan baktığımda %230'luk artışın olduğu gün arama motorlarından gelen hitin de bir önceki güne göre %87 arttığı görülüyordu tesadüf olabilir diye düşündüm ve ertesi günü bekledim, ertesi gün %230 'luk hit artışının olduğu günün hemen ertesi yani o günden %130 bir artık sağlandı yani Adwords'e girmeden önceki güne bakarsak %360 lık bir artış demek bu, ve yine Metrica'dan baktığımda arama motorlarından gelen ziyaretçilerin (arama yaparak) bir önceki yükseliş gününden %40 daha fazla geldiğini gördüm.
Yani kısacası Adwords aldıktan sonra reklam kaynaklı ziyaretçilerin yanı sıra arama yoluyla gelen ziyaretçi sayısı da %127 arttı bugün itibari ile artış hala devam ediyor, toplamda Adwords'öncesine göre %500 'ün üzerinde bir ziyaretçi artışı var.
Bu benim nazarımda iki anlama geliyor.
1. Google tamamen olayı ticarete döktü ve parayı veren düdüğü çalmaya başladı ki bu konuda Google çok katıydı biz Adwords alanı arama sonuçlarında üstlere taşımıyoruz sadece reklamlarını gösteriyoruz diyordu.
2. Metrica Reklamlara tıklayarak gelen bir çok ziyaretçiyi sanki arama motorundan gelen ziyaretçi gibi algılıyor.
Eğer 1. madde doğruysa Google SEO'ya Backlink'e savaş açmış gibi görünüyor.
2. madde doğruysa panik yapmaya gerek yok :)
Sizin fikriniz nedir ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / K
-
Meslek
Genel olarak makaleci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Öncelikle merhaba. Bu konularda uzman falan değilim ama sadece fikrimi yazmak istedim:
Yeni kurulan siteye değil SEO çalışması, çok fazla konu girişinin dahi yapılmaması gerektiğini biliyorum. Bunun yanında bir de şu var: Biliyorsunuzdur, Google zaman zaman hala kendi reklamlarını gösteriyor; bu bir kaç ay önce çok daha sık oluyordu, reklam alamadığını düşünüyorduk, bir de bazı alanlardaki reklamların kaldırılması durumu söz konusu olunca ciddi bir reklam sıkıntısı oluşmuştu, karşımıza çıkan saçma reklamları engelliyorduk vs... Google bu durumu kendince bu şekilde çözümlemiş olabilir. İşi ticarete döktüğünü düşünmüyorum da ama belki, bizim mantığımızla promosyon gibi bir şey yapıyor olabilir; bir de PR güncellemesinin yakın olması zaten sıralamaları ve hitleri karman çorman etmiş durumda... Ama yorumlarım sadece Google ile sınırlı kalabilir, Yandex hakkında daha hiç bir araştırma yapmamış olmanın tembelliği ile o konuda yazmıyorum :)
Tex
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
deynekçi
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Savaş açmaktan ziyade Seo sanatı epey değişti diye tahmin ediyorum basma kalıp yöntemlerin faydası yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Google SEO'ya neden savaş açsın ki? SEO'nun onu geliştirdiğinin ve büyüttüğünün farkında değil mi?
Benim gördüklerime göre; Google, basmakalıp site basıp para basanlara savaş açtı. Tabi bu sitelere benzer siteler yapanlar da arada sürekli kaynıyor. Hiçbir sitem, hiçbir güncellemeden etkilenmedi. Neredeyse her güncelleme sitelerime hit kattı. Kullanıcı odaklı SEO çalışması yaptığınız sürece sırtınız yere gelmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
eLeman
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
benimde bir sitem dün sandboxa girdi. garip olan şu 6 aydır link almadım. ve ilk defa geçen yıl 10 aylık bir zaman dilimi içinde link aldım.
Şu an itibariyle 2 yıldır sabit link çıkışı yaptığım kardeş sitelerden linkler ve bağlantı sayfa sayısı var. İnş. bu olayı kısa zamanda çözerim.
Sandbox tecrübesi kazanacağım için Google' ye, bugün biraz gülümseyerek teşekkür ediyorum :D
ADS
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğencilik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herşeyin aşırısı zarardır. Bu seo içinde geçerlidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
2.ci söylediğin doğru başka bi sitede gözlemledim bende o olayı
blueffect
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Olabilir 2. maddedeki olay da gerçekleşmiş olabilir emin olamadım zaten.
ehliblog
Yeni adres: Teknojest
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%97)
google arama sonuçlarının manipüle edilmesinin önüne geçti diyebilirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
SEO | Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
H** P**
-
-
-
Ticaret
58, (%97)
Merhaba,
(burada seo çalışması yapan arkadaşın bir suçu yok işini gayet iyi yaptı)
Burada suç sizde ve SEO'yu yapan arkaşın henüz 1 aylık siteye SEO çalışması yapılmamasını söylememesinde.(1 aylık siteye yapılacaksa bile Google'in siteyi gerilere atmaması için önlemini alıp, düşük bir SEO çalışması yapılması gerekir.)