Bu yazıyı sonuna kadar okursanız kafanızda kesinlikle bişeyler oluşacak ve ne yapmanız gerektiğini kavrayacaksınız.
Web tasarıma başlamak..Nasıl başlasam bilemedim bu yazıya ucu bucağı yok web tasarımın ama bu işi kafanıza koyduysanız çok çalışmalı ve sabırlı olmanız gerekiyor başta bunu söyleyeyim.Daha sonra
ingilizce birazda olsa şart! nedenmi? web tasarımın en bol olduğu yazılar,dersler vs ingilizce en azından orada ne yapmanız gerektğini anlamanız gerekiyor.
Bunları aşama aşama sıralamak istersek şöyle diyeyim:
1-Bu işi kafanıza koymuş olmanız gerekiyor ben bunu yaparım pes etmeden başarırım diyorsanız 1. aşamayı bitirmişsiniz demektir.
2-İngilizce bilmek bu şart demiyorum ama yinede biraz ingilizcenin sizlere çok yararı olacaktır diyorum.
3-
Kurun Photoshop’u! neden
fireworks değilde photoshop? bunun cevabı tasarımcıdan tasarımcıya değişiyor normalde Photoshop bir fotoğraf düzenleme programı olarak geçmekte fireworksun asın amacı ise web tasarım ama şöyle bişey var photoshopta yapabileceklerinizi fireworksta yapamazsınız hiç bir arayüz
photoshoptaki kadar profesyonel olamaz bu böyle.
4-Photoshop’u kurduk öğreneceğiz , internette bir çok photoshop videosu var eğitim setleri vs. bunlardan photoshop’u öğrenebilirsiniz.Ama şunu söylemek istiyorum
ben photoshop’u öğrenirken internetim yoktu bilgisayarımda eğitim seti vs. de yoktu kurcalayarak öğrendim ben en iyisi bu şekilde öğrenmek bence neyin nerde olduğunu tamamen öğreniyorsun..
5-
İnceleyin! sizlere çoğu yazımda
web site tasarım örneklerini paylaşıyorum bir çok kişi ilk başladığın ne yapacağını
nasıl çizeceğini bilmiyor çünkü kafasında bir arayüz yok daha önce görmemiş işte kafanızda şekillensin diye sizlere arayüz örnekleri paylaşıyorum.
Peki bunları ne yapacağız
ilham aldık ee? oturun aynısını çizin.Yapma be hocam aynısını çizersek kopya olur hiç iyi olmaz dediğinizi duyar gibiyim? İlk başlarda incelediğiniz arayüzü oturup çizin arkadaş bu nasıl yapılmış bu menüyü nasıl yapmış diye kurcalayın mesela örnek vereyim:
Örn: Bu
menüler nasıl yapılıyor nelere dikkat etmek gerekli fontları nasıl seçerim ne yapmam gerek?
Googlede arayın abi koskoca bir kaynak var elinizde bunu kullanmayı bilmeniz gerekli.Nasıl arama yaparım ne diye aratayım
“menü yapımı” , “menü psd” diye mi aratayım?
Hayır elbette böyle değil tabi ilk başta türkçe arama yapın ama türkçe arama ile belirli bazılarına ulaşabilirsiniz.Ama birde şöyle arama yapmayı deneyin “menu tutorials” , “web site menu tutorials” vs. şeklinde arama yapmayı deneyin bakalım.Bilmiyorsanız alın size google translate çevirin.
6-Bunları kurcalayarak yapmaya başladınız peki bu web tasarımda ölçüler ne olacak nasıl yapacağım ben?
Web tasarımın ucu bucağı yoktur demiştim ,
bir çok kural var web tasarımda bunları araştırarak öğrenmelisiniz.İlk başta
960 GS(Grid Sistemi) nedir? ne işe yarar nasıl kullanılır?
altın oran diye bişey var bu nedir?
boyutları nasıl olmalı? -bu sorunun cevabını 960 gr yi anladıktan sonra kavrayacaksınız sanırım olmadı araştırın-
7-Geldik adım 7ye bu adımda
sürekli araştırma yapmanız gerekli, araştırma ve arayüz sürekli ben web tasarıma kafaya koyduğum zaman sabahlara kadar arayüz yapmaya başlamıştım sizde yapın
oyun oynayacağınıza, facebookta takılacağınıza oturun tasarım yapın bu işi seviyorsanız yapmak istiyorsanız öyle yaparsınız zaten dememe bile gerek yok yani.
Google amcaya
“web design tutorials” “web design tuts” “web userinterface tuts” vs gibi aramalar yapın sizlere bir çok dersler çıkacaktır.Ben bunları çoğu zaman
web tasarım kategorisinde yayınlıyorum zaten..
Enes Aktas - Web Tasarıma Başlamak1 2.Yazımıda web sitemde görebilirsiniz.