Merhaba arkadaşlar,

Türkiye’de geçen yüzyılda meydana gelen en büyük afetlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depreminin üzerinden tam 12 yıl geçti. Binlerce kişinin can verdiği, binlerce enkazın olduğu, maddi ve manevi olarak yıkım yaşanan o günü unutturmamak adına açtım aslında bu konuyu.. Birçok blog tarzı siteler gezerim, görürüm. Ancak hiçbirinde bunu hatırlayan yok. Çok ayıpladım açıkcası.. Nedeni belki de hiç böyle bir depremin başlarına gelmemiş olması.. Gelse demicem, çünkü Allah kimsenin başına böyle bir afet göstermesin.

Herneyse..

Birçok kişinin öldüğünden ve can kayıplardan bahsetmiştim. Ancak sene 2011 ve tekrar aynı bir deprem ile karşı karşıya kalsak herhangi bir önlemin alınmadığını görüyorum. Şahsen ben, deprem olduğunda Türkiye gibi bir ülkeye yapılan bina,konut vb. vb. hiçbir yapıya güvenmiyorum. Güvenmek istiyorum ancak güvenemiyorum. 17 Ağustos 1999 büyük marmara depremleri Türkiye’de deprem konusunda bir milad oldu. Ancak bu tarihten itibaren hiçbir şekilde depreme yönelik çalışamalar yapılmadı. Daha bugün haberlerde gördüm, yeni yapılan binaları, deprem fay hattı üzerinde yapmışlar. Yapmaları hata olabilir, belki bilmeden de yapmış olabilirler, bunu bilemeyiz.. Peki yapım sonrasında neden kimse karşı çıkmıyor onu anlayamıyorum.

Yaşadığımız çevrede büyük deprem olmamasının, alınması gereken tedbirler konusunda rahat davranmamız anlamına gelmiyor.. İnsan değerinin bu kadar az olduğu bir ülkede yaşıyoruz..

99 depreminde ölen kişileri bir kez daha anmış olduk, sizinde düşüncelerinizi alalım arkadaşlar..


17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili kişisel bir yazı yazdım bloğumda..

Gezindiğim bloglara baktım ancak kimse düzgünce hatırlamıyor bile. Sizleri duyarlı olmaya ve bu konu hakkında makale yazıp bloglarınızda paylaşmaya davet ediyorum.

17 Ağustos 1999'u Unutmayın! Unutturmayın!

Benim yazım: http://www.geyik.com.tr/17-agustos-1999