Her ne kadar wordpress dünyanın en iyi içerik yönetim sistemlerinden biri olsa da bazen ufak tefek aksilikler yaşanabiliyor. Bu yazıda wordpress beyaz sayfa sorunu hakkında çözümler üretmeye çalışacağız.

İlk olarak son günlerde kurduğunuz eklentileri bir kontrol edin, bu hatanın sebebi büyük çoğunlukla yeni kurulan eklentiler oluyor. Özellikle w3-total-cache gibi önbellekleme eklentisi kurduktan sonra böyle olduysa büyük ihtimalle sorun ondandır. Tarayıcınızın çerezlerini sıfırlayıp sayfaya tekrar giriş yapmayı deneyin, eğer yine aynı ise wordpress içinde content/plugins dizinindeki eklentiye ait klasörü silin.

Hala aynı ise wp-content klasöründeki plugins klasörünün adını pluginsold olarak değiştirin ve tekrar panele erişmeyi deneyin, eğer sorun eklentilerden birinden kaynaklanıyorsa sorun düzelecektir. Sorun düzelirse plugin klasörünün adını eski haline getirin ve klasör adı değiştirme işlemini tüm eklentilerin klasörlerinde deneyip sorunlu eklentiyi bulabilirsiniz.

Diğer bir sebep ise erişim haklarıyla ilgili. Hosting panelinize girdikten sonra wp-content ve alt klasörlerinin CMOD değeri 755 olmalı. Eğer değilse düzeltin ve tekrar admin paneline giriş yapmayı deneyin. Eğer zaten 755 ise sorun burdan kaynaklanmıyor demektir.

Şimdi de wp-config.php’yi indirin ve notepad++ ile açın. Eğer kodlama biçimi UTF-8 (bomsuz) ise ANSI yapın ve kaydedin. Eğer zaten ANSI ise işlemin tersini yapın. Daha sonra eski dosyanın yerine upload edin. Eğer veritabanı parolanızda çeşitli karakterler varsa bu hata genelde bu yüzden olur.

Yine olmadıysa content klasöründe themes içindeki aktif temanızın klasörünün adını değiştirin, düşük bir ihtimal olsa da bazen temadan kaynaklanabiliyor bu sorun. Genelde işlevsel temalarda.

Tüm bu yaptıklarınız sorunu çözmediyse wordpress’i tekrar kurmanızı önerebilirim. Eski wp-config dosyanız, ve uploads klasörünüz hariç herşeyi silin ve worpressi baştan kurun. Sorun hala devam ediyorsa hosting firmanızla görüşmenizde fayda var.