Çok alakasız ve çok saçma bir endişeniz var. Neden mi? Kendi kitlemi oluşturduğum gün bende sizin gibiydim. Ancak tecrübem o ki, faydalı konular, açıklayıcı makaleler, görseller sunmadıkça sıralamada uzun süre kalmayı başarmanız çok zor, güncel olmak zor iştir, başta çok yorulmuştum ancak günde 10k yı gördüğümde işte bu dedim. Ve beni kamçılayan google güncellemeleri beni kısa süre arka sıralara itse de, tekrar ilk sayfaya oturmayı başardım. Burada tek bir gerçek var ki... Defaatle etiket girin tarzında bazı seo tekniklerine rastladım. Birkaç etiketten başka girmeyen güncel bazı siteler, diğer rakiplerine nazaran daha öndeydi. Bu bir ölçü olmasa da, elbette bunlarda önemli, ama gerçek kitlenizi oluşturmuş iseniz, bilgi ve tecrübenizi insanlara tamamıyla sunmaya bakın. Sizi kaliteli yapacak tek seo, güncel ve kaliteli paylaşımlarda bulunmanızdır. Google penguenden sonra papağan da çıkarsa, kaliteli ve güncelseniz, yeriniz baş köşedir. Bir de dikkat çekmek istediğim nokta, bazıları seoya ayırdığı vakti ne gariptir ki, site güncellemeye ayırmıyor. Oysa günlük en az 3 post girse, yaptığı seodan kat ve kat daha fazla fayda görecek, hemde kalıcı bir fayda.
Kolay gelsin.