konuya ayırdığınız vakit için teşekkür ederim, fakat endişemin olması çok normal değilmi sizce ? saçma demişsiniz ama ben bu işimi internet üzerinden sürdürmek istiyorum.yani dükkanım bu site . o yüzden html 'yi ne kadar sıklıkla güncelleyebilirm yönetim paneli yok içerik girilecek sürekli yer yok.o yüzden blog.site..com u kurdum wordpress olarak içerisine sürekli içerik girmek için . ama bunun içerisine girecegim içerik yeterli olacakmı bilmiyorum. son3 aydır siteyi hergün güncel tuttum hergün bir değişiklik yaptım fakat çogu zaman bu sağı sol, solu sağ yapmaktan ileri gitmedi. kayğım bundan ibarek , bir başka otomobil sitem var güncel wordpress hergün güncel makele giriyorum. ama asıl işim artık bu olacak.ben buyum diyebilecegim bir iş için html sizcede endişe olmuyor mu ? olmaz diyorsanız inanın şuan benden mutlusu olamaz.
Sizin kolayınıza hangisi geliyorsa onu tercih edin. Önemli olan, html, blogger, wordpress, joomla vs vs olması değil, sitenizin ziyaretçi odaklı olmasıdır. Rahat bir tema ile ziyaretçi aradıgını bulur. Sen ne kadar gelen adamı memnun edersen, bir sonraki gelen adam konu altı yorumlara baktıkça, vay be adam güzel iş çıkarmış der ve diğer konularını da gezer. Şahsen ben konu altı yorumlara kafayı takanlardanım. Örnek olarak. Adamın biri açtığınız konuya soru sordu. Siz ona açıklayıcı bir cevap verdiyseniz. Alın size seonun altın anahtarı. O dakikadan sonra o açıklayıcı yorumunuzu gören her ziyaretçi, blogunuza değer vermeye başlayacaktır. Burada önemli olan googleda yukselmeniz değil, uzun vadede kitlenize sahip çıkmanızdır. Bunları, sırf bu işe odaklandığınız için söylüyorum. Ve bu yüzden endişenizi saçma buldum :) Amacım kuru bir eleştiri değildi. Sadece uzun vadede düşünecekseniz, google ı pek önemsemeyin. Güncel olun, ziyaretçilerinizin tepkilerine odaklanın. Bu bahsettiğim çizgide ilerlediğiniz taktirde Google da gelir, pagerankte gelir alexa da gelir ve başvurmanız halinde dmoz da gelir. Deneyin ve görün.
Not : Bunları 6 ayda pagerank 5 ve dmozu görmüş biri olarak söyledim :)
Hayırlı olsun, kolay gelsin.