Öncelikle ne ücretle makale yazıyorum ne de satın alıyorum. Bu yüzden olaya objektif baktığımı düşünüyorum. Sizin savunduğunuz şey serbest piyasa ekonomisinden çıkıp bir takım tekeli oluşturmak. 80'li yıllarda yağı, şekeri satan kişiler nasıl topluca fiyatı yükseltip istedikleri fiyattan ürünlerini satıyordu ise şimdi aynı şeyi siz yapmak istiyorsunuz.

Ama sizin takım tekeli oluşturmanız o kadar kolay değil. Çünkü o yıllarda temel ihtiyaçların ticaretini yapan kişiler sayılıydı hatta o kadar sayılıydı ki ihtiyaç duysalar birbirleriyle tek tek yüz yüze görüşüp fiyatları yükseltme kararı alabilirlerdi. Bu tekelci abilerimiz piyasayı bozduktan sonra sektördeki açığı fark edip sektöre giriş yapmaya çalışan girişimcilerde olamazdı çünkü bunun için belirli bir sermaye ve tecrübe gerekli. Hadi ikisinede sahip kişiler var ve sektöre giriş yapmaya karar verdiler diyelim; üreticiden satın alacak ürün bulamazlardı. Tekelciler piyasadaki tüm ürünleri alıp çoktan stok yapmış olurdu.

Fakat sizin sektörde takım tekeli oluşturmak imkansıza yakın. Makale yazan kişi sayısı çook fazla olduğundan herkesle iletişime geçip piyasayla oynamanız zor. Onu başardınız desek sektördeki açığı fark edip ucuz fiyata makale yazmak amacıyla gelen girişimcileri durduramazsınız. Hadi onlarıda durdurdunuz, site sahipleri arayış içine girerler. İnternette yazı yazdıracak kimse bulamazlarsa giderler bir üniversitenin ilan panosuna yazarlar böyle böyle diye emin olun istediklerinden fazla kişi başvurur. O da mı olmadı? Kardeşim bu yağ, şeker gibi temel bir ihtiyaç değil ki 200 tane makale satın alacağına oturur 50 tane kendisi yazar.

Son olarak savunduğunuz görüş rekabet kanuna aykırı http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCopol "Türkiye’de uyumlu eylem olarak nitelendirilir ve cezalandırılır"

Farkında olmadan sizi kırdıysam affola...