Kakarotto adlı üyeden alıntı

Peki burada "yaş" faktörünü hiç hesaba kattınız mı ? Google yaşlı siteleri sıralamada öne getiriyor, bunu da unutmamak gerekli. ;)

Pekala bu halk dilinden anlatayım.
Bir kahvehaneye gittiniz. Orada böyle sakallı yaşlı yetişkin amcalar var.
Siz ise 20-21 yaşlarında çıtır bir delikanlısınız. Üniversite okuyorsunuz ve adeta bilgi damlıyor sizden. Ama o kahvehaneye girdiğinizde oradaki yaşlıların dedikleri sizin dediklerinizden daha fazla dikkat çekiyor... Acaba sebebi nedir ?

Bilgi mi ? Yaşam tecrübesi mi ?
13-15 yıllık site elbetteki Google gözünde değerli olacaktır. Sesli Chat gibi kelimede ilk sırada çıkan bir sitenin de hiti düşük olmaz. Yani eğer o açıdan bakarsak onun da PR değerinin yüksek olması lazım, ama neden 5 ?

http://mfyz.com/ bu blog 10 yıllık bir blog. Bu da PR5...
Ama sadece bir blog değil mi ? WMAracı ile aynı değeri paylaşıyor...



Evet, haklısınız. Ben anlamıyorum, çook adaletli dağıtılıyor.
Adalet damlıyor Google'ın ağzından.


valla hocam google yaşlı siteleri önce falan getirmiyor hiçte.. o çoook eskilerde kaldı. önemi vardır başka konularda ama öne getirmede gram faydası yok. aynı içerik, aynı tema,aynı eklentiler, herşey aynı,sadece hitler farklı iken 10 yıllık site yerine ilk 3 te çıkan site 1 yıllık site ise senin dediğin külliyen yalan olur. gugıl saçmalamış durumda artık algoritma açısından. şahsen hiçte uğraşmıyorum gugıl beni sevsin diye. tüm hepsine çalışıyorum gugıl inanki gelmesede olur. gelirsede otursun köşesinde alacağını alsın gitsin.
ki bu tek bir site için geçerli değil. bu bahsettiğim önde çıkan sitenin ne backlinki var ne başka şeyi. bildiğin düz seo çalışması açısından el değmemiş bir site. bence hiç gugıla kendinizi sevdirmeyle uğraşıp nazını çekmeyin gugılın :)
gelirse ekime, gelmezse kasıma kadar :)

ha bu arada pr nin adaletsiz olduğu fikrinizi paylaşıyorum.