-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Uzun zamandır metin editörlüğü yapıyorum. Forumlardan çok fazla sayıda konu toplamasam da sabit müşterilerim var, bunun yanında full site işlerini tercih ediyorum tabir caizse başından girip, sonundan çıkıyorum. Forumlardan makale almak istemeyişimin nedeni farklı. Dikkat ediyorum, yazılan yazıların değeri çok düşük. Mesela ben 100 kelimelik bir makale için eski müşterilerim haricinde kesinlikle 1 TL den yazmam. Ha! diyeceksiniz ki "standart fiyatı bu!" evet forumlarda fiyat bu, ama bu fiyata alıştırmak da, caydırmak da bana sorarsanız yazar arkadaşların elinde. Özellikle tek konu üzerine yığınla makale verildiği zaman yazan arkadaşlar çok daha iyi bilirler (gerçekten özgün yazanlar için konuşuyorum) kelime bulmak bir yerden sonra çok zorlaşıyor. Onun için derim ki bu işi gerçekten hakkıyla yapıyorsanız fiyat indirimine kesinlikle girmeyin. Yazı yazmak kolay bir iş değildir.
Not: Yukarıda yazdıklarım tamamen kendi şahsi fikirlerimdir. Amacım kimsenin ticaretine karışmak değildir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
appachii
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Android Dev
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
3-5 kişi uysa, 5-10 kişi uysa illaki bi oyun bozan cıkacaktır. bu işi ek gelir olarak yapan da var, evini geçindiren de... bu tarz olayları anca forum moderatörleri yapmalı, onlarda işi gücü bırakıp piyasayı düzenleyecek değiller tabiki..
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Ya işte diyorum ya, sabit bir piyasası yok. Yok ben forumlardan makale kolay kolay almıyorum. Başında da dediğim gibi benim sabit müşterilerim var. Zaten sağolsunlar, dilden dile gidiyor. Yani ihtiyaç duymuyorum çok fazla. Alırım ama toplu alırım forumlardan. Ama bu işin ciddiyetini gerçekten kendi sitemden sonra çok iyi anladım. Hiç bir seo paketi, backlink, hacklink almamama rağmen sadece yazılarla 2 ayda büyük mesafeler kat edebildim ( Seo uzmanları bana saldırmasa iyi ) : )))
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Söylediklerinizi tasdik ediyor ve onaylıyorum. Elbette bu işin yolu yordamını bulup, örgüt halinde çalışmak dediğiniz gibi zorun ötesinde imkansız gibi bir şey. Benim zaten söylemek istediğim " Gelin bunu yapalım " değildi. Tırpanı yamulan bir çiftçi, ustaya tamir etmek üzere götürüyor. Usta sadece tırpanın üzerine oturup kalkıyor, tırpan düzeliyor. Borcunu sorunca, usta biraz yüksek bir rakam veriyor. Bunun karşısında müşteri itiraz ederek eski haline getirmesini söylüyor, usta da istifini bozmadan tekrar yamultup geri veriyor. Bizim çiftçi aklınca ustadan gördüğünü uygulayıp, tırpanı düzelteyim derken kırıyor. Neticede tekrar ustaya tamir etmesi için götürüyor. Ama bu sefer fiyat iki katına çıkmıştır. Buradaki ironik hadise gibi, metin editörlüğü de aynı şeydir. Aslında bir yerde haklısınız. Çoğu site sahibi, sitesine giren yazıyı okusun maksadı ile değil, sadece " Amca " olarak tabir edilen googlenin görmesi için güncelleme yapıyor. Dolayısı ile çoğu kişi için sanatkar kimselere ihtiyaç yoktur. Buraya kadar tamamen haklısınız. Fakat amacım, rekabet kanununu aşmak ya da birilerini örgütlemek değil, eldeki sanatın ucuza satılmaması gerektiğini vurgulamaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Üstadım açıkçası dediğim gibi ben forumlardan yazı toplamıyorum çok fazla, toplasam bile toplu alım yapıyorum ve fiyatta düşürmeye gitmiyorum. Evet maalesef " Google görsün yeter " mantığı yüzünden, işi baştan savma durumu da meydana geliyor. Mesela son kitap çalışmamı 1 yılda tahsissiz şekilde ancak tamamlayabildim, emin olun tahsisi de en az 1 yıl zaman alacaktır. Şimdi gelin de bu kitabın 100 kelimesini 1 TL'den satın. Gözümde 100 kelimesi 1 Cumhuriyet altınından daha değerlidir. Çünkü emek var. Ama dediğiniz gibi katılıyorum, bu gibi içeriklerde oskarlık yazı yazmanın anlamı yoktur. Allah yazar arkadaşların yardımcısı olsun, duanıza binlerce kere amin diyorum. Lakin yazar arkadaşlarım da işi ek gelir olarak yapmasınlar. Gerçekten kolay bir meslek değil.