Son 2 sayfada tartışılmış ama PR ın adaletli dağıtıldığını sanan varsa ya bu işe dün başlamıştır yada bu zamana kadar boş çalışmıştır darılmaca gücenmece yok. PR backlinklerinle orantılı olarak artar oyuncak kadar kolay da manipüle edilebilir asla da adaletli değildir.

Nihayetinde işe yarar üst sıralara yükselmenizi sağlar ( ilk sırada en yüksek pr olur diye bişey de yok ) yüksek pr aldığınızda link çıktığınız sitelerin sıralamalarına etki de eder içerik ne olursa olsun aynı olup olmaması da önemli değildir. Yalnız son bir kaç aydır sessiz sedasız gelen bitmeyen dalgalanmalar sıra değişiklikleri ile bazı değişiklikler olduğunu rekabetli kelimelerde yarışanlar görmüştür mutlaka. Backlink etkisi tartışılmaz her zaman vardır fakat sınırları daraltılmıştır. 3 ay önceye nazaran %70 değeri düşürülmüştür bile diyebilirim.

Yine de her ne olursa olsun PR mühim bişeydir fakat asla ve asla adaletli değildir. Ne kadar backlinkin var ise o kadar PR alırsın bu bu kadar basit . Yani boşuna yıllanmış site yok kaliteli site iyi site diye bunu ölçü kabul etmek tamamen yanlış olur . PR a bakarak sadece sitenin para harcanıp harcanmadığı ortaya çıkar , üstüne düşülüp düşülmediği ortaya çıkar başka da bi halta yaramaz. PR7 , PR8 sitem var varsın 2 sıra üste çıksınlar daha fazla hit alsınlar da pr0 olsunlar umrumda olmaz .Backlink tanıtım satarak gelir sağlayanlar için ise tam tersidir varsın 10 sıra geride olsunlar da PR7-8-9 olsunlar umurlarında olmaz.

Boşa birbirinizi kırdığınıza değmez. PR güncellemesinde sıra değişimi bekleyen arkadaş varsa da boşa yorulmasın sıralama anlık günlük değişir pr da anlık günlük değişir ama sadece 80-100 gün arası belirli aralıklarda sana gösterilir . PR yükseldi diye sıralaman da değişmeyecek bu gün , hitin de artmayacak 3 gün önceden farklı hiç bir şey olmayacak :)