Satışın gerçek olmadığını düşünüyorum hepsi bu.
http://www.telecitygroup.com/data-centres/european-data-centres.htm
Telecitygroup data center haritalarına eklemiş bile Sadece Hosting'i satış gerçekleşmiş
Ek Olarak:
Hocam alabilirler , ama 70 Milyon TL değildir o!.
Kaç olabilir mesela 70 bin TL mi ?
Bi düşünelim ortalama bir server'ın rack server olduğunu varsayıyorum 5000 $ olsun, firmada en az 100 adet server olduğunu varsayalım 500.000 $ yapar bunun kabinetlerini de ortalama 1000 TL olarak hesaplayalım ve 10 adet kabinet kullanıyorlar diyelim 10000 TL de kabinetler yaptı mı ?, Soğutma Sistemine en az 10.000 TL diyelim ki daha yüksek olduğunu biliyorum, kablolama ve yangın söndürme sistemi de 20.000 TL olsun, videolarından gördüğümüz üzere firma aiçin de en az 20 bilgisayar bunlara da 1500 tl diyelim. Binanın iç tasarımını gördüyseniz buna da en az 50 - 100 bin TL gitmiştir. Yani sadece fiziksel olarak merkezin kurulumunun 1 milyon TL'ye yaklaştığını görebilirsiniz.
Mevcut müşteri portföyünü düşündüğümüzde 70 milyon TL hiç de yanlış bir yatırım değil, ortalama standart bir hosting ücretinin yıllık 20 $ olduğunu ve ortalama bir server kiralamanın aylık en az 60 $ olduğunu varsayarsak varsayarsak ve bu adamların en az 15 bin civarı müşterisi varsa ki vardır yıllık gelirleri en az (ki en komik geliri düşünüyorum) 10 milyon TL'yi bulur.
E sürekli gelir getiren bir firmayı da mevcut müşterileriyle birlikte maliyetine satmazsınız herhalde ?
Sonradan gelen edit : Hakkımızda sayfasında "7500 Sunucu" diyor ki oha diyorum değil 70 milyon TL 100 milyon TL yazılsa o bile doğrudur derdim.