Blog Yazarlığı Rehberi

Güncellenmeyen bloglardan, okurlarına hakaret eden blog yazarlarından ve internet âlemine bir çöp blog daha bırakan sözde blogculardan yola çıkarak, blog yazarlarının göz ardı etmemeleri gereken Blog Yazarlığı Rehberi’ni oluşturduk.

Rehber, Blog Yazmadan Önce Yapılması Gerekenler, Blog Yazarken Yapılması Gerekenler ve Blog Yazdıktan Sonra Yapılması Gerekenler olarak üç alt başlık ve 45 maddeden oluşuyor.

Her bölümü 15’er madde ile ele aldık. Her maddeye elimden geldiğince zengin bir içerikle açıklamalar getirmeye çalıştım. Bu üç bölüm ve 45 madde tamamlandığında ortaya kocaman bir rehber çıkmış oldu. Bunu e-kitap olarak yayına sunarak daha çok blog yazarının faydalanmasını istedik.

Blog yazmaya yeni başlayanlar, yazılarını kaleme alırken, incelediğimiz bu maddeleri göz önünde bulundururlarsa çabuk ilerleme kaydedeceklerine eminim. Bu sayede hem kendileri hem de okurları blog işinden keyif almış olur.

Blog yazmayı giriş, gelişme ve sonuç gibi ele aldık. Tıpkı lisede yazdığımız kompozisyon ödevleri gibi. Lütfen bu uyarılara uyarak yazılarınızı oluşturun ki sanal âleme bir çöp blog da siz göndermeyin.

Rehberle ilgili olumlu, olumsuz yorum, eleştirileri ve önerilerinizi bana "iletişim" bölümünden ulaştırabilirsiniz. Emin olun, sizlerden geri dönüt almaktan keyif duyacağım. Çünkü blog yazabiliyorsanız bir şeyler başarıyorsunuz demektir. Hele okunuyor ve yorum alıyorsanız daha çok başarılısınızdır.

Umarım eski, yeni bütün blog yazarları bu maddelere ve kendilerince belirledikleri blog yazma prensiplerine sadık kalırlar ve bizler, blogdaşlar olarak daha güzel, daha zengin içerikli ve daha özgün blog yazılarını kaleme alır ve okuruz.

Keyifli bloglamalar. En güzel bloglar hepimizin olsun.

Blog Yazarlığı Rehberi