Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce
bu konuda sitenin açılışını test aşamasında diye duyurmuştum. Genel olarak çok olumlu tepkiler aldık.
1 ay gibi kısa bir süre içerisinde, siteyi büyük ölçüde geliştirdik. Bir çok özellik ekledik, çeşitli rötuşlar yaptık. Birbirinden değerli
500ü aşkın üyemiz oldu ve görüş ve önerileriyle gerçekten çok katkı sağladılar. Analytics raporlarına göre günlük direkt giriş (arama motorları ve yönlendirmeler dışında) ortalama 200 civarında.
Sitemiz domainin uzunluğu ve facebook'a benzerliği sebebiyle eleştiriler aldı, aslında facebook'a benzeyen tarafı sadece indexi, içeriye girince farklı bir dünya, fakat emin olun bu index yakın zamanda kesinlikle değişecek.
Alexa değeri global sıralamada 190.000, Türkiye sıralamasında 2.000'e kadar ilerledi, ve grafiğe göre çok kısa zamanda çok güzel değerlere ulaşacağız. Forumda 1200i aşkın konumuz var, 400'ü geçen php asp css gibi alanlarda video dersler vb. bir çok istatistik.
Google arama motorunda da "webmaster" aramasında 5. sıraya ilerledikSosyalwebmaster.com, sosyal bir ağın taşıması gereken özelliklerin yanısıra, bir webmaster platformu için gereken her ne varsa tümünü içinde barındıran, tüm ihtiyaçlara cevap verebilen bir sistem haline yavaş yavaş geliyor.
VİZYON-Sosyalwebmaster.com yönetimi olarak, site üzerinde gerçekleşen olaylar karşısında her zaman objektif bir tutum sergilemeye özen göstereceğiz.
-Site üyelerininin görüş ve önerilerine çok duyarlı olduğumuzu belirtmek isteriz, her türlü öneri dikkatle değerlendirilecek ve gerekli görüldüğü taktirde uygulamaya geçilecek.
MİSYON-Üyelerimizle birlikte, tüm webmasterlar ve webmaster adayları için kaliteli, zengin, eğitici bilgi veritabanı oluşturmak.
-Webmasterlar arasında daha hızlı ve kolay iletişimi sağlamak, soru ve sorunlara hızlı çözümler üretmek.
-Ticari ve kişisel ilişkilerde ciddiyet ve güven ortamını sağlamak.
Mevcut olan diğer webmaster platformlarına göre avantajlarından bahsedecek olursak;
-Kolay iletişim
-Anlık online görüşme
-Webmaster Araçları
-Webmaster Market
-Video Eğitim
-İş İlanları
-Forum
-Blog - Makale Sistemi
-Soru Cevap
-Anketler
-Etkinlikler
-Sayfalar
-Döküman (pdf, word, excel gibi dosya upload + görüntüleme)
...
... say say bitmez.
Ve yakında eklenecek
--Download sistemi (Üyeler çeşitli kategorilere script, tema, program gibi her türlü dosya upload edebilecek ve indirebilecekler.)
--Kampanya sistemi (Süre kısıtlı kampanyalarınız için geri sayımlı, alıcıyı cezbeden bir sistem)
gibi bir çok özellikle, çok daha kullanışlı bir platform haline geleceğini düşünüyorum. Artık test aşamasını geçtik, sitemiz v1.0 diye tanımlayabileceğimiz düzeye erişti.
Bu konunun amacına gelecek olursak, bizimle birlikte siteyi sahiplenecek, gelişimine ve ayakta durmasına katkıda bulunacak, düzeni sağlayacak, bilgili olduğu konularda içerik paylaşacak - diğer üyelerin problemleri ile ilgilenecek, herhangi bir gelir söz konusu olursa, aktivite puanına göre payına düşeni almaktan çekinmeyecek moderatörler alıyoruz.
Dilerseniz buradan, dilerseniz sitemiz üzerinden benle iletişime geçebilirsiniz.
Sosyal Webmaster AğıA.Horuz