-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar, yabancı site yaptığımızda (ingilizce) tık başına daha çok kazandığımıza ilişkin duyumlar aldım. Az bir araştırdım ve bunu doğrular izlenimler edindim. Bu işte deneyimli olan arkadaşlara bir kaç sorum var, yanıtlarlarsa şimdiden teşekkür ederim
- Yabancı site açmaktan kasıt, alan adının ingilizce mi olmasıdır? Yani ben mevcut türkçe alan adlı sitemin içeriğine ingilizce yazılar yayınlasam tık başına aldığım ücret artar mı?
- Türkçe ile ingilizce site arasında neden bu tık başına ücret farkı oluyor?
1 k hite türkçe sitede 1-1,5 dolar alınırken, yabancı sitelerde 1 tık 1 dolar ediyor deniliyor?
Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Daha doğrusu, yabancılardan kaynaklınıyor. Google her ülkeye göre tık parası belirlemiş. Bu olay bir de reklamlara bakar. Az para kazandıran reklamlar da var, çok para kazandıran reklamlar da var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
daha net sorayım ben siteme ingilizce 100 tane orjinal sayfa eklesem; orada adsense tıkları daha mı çok getirir?
ugly
öğrencilik
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrencilik
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Eğer Sitene Kanada veya avrupa ülkeleri gibi yabancı kullanıcılar girip reklamlara tiklarsa daha çok kazandırır
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Verilen tık başı ücreti google belirlemez, reklamveren belirler. Yurt dışındaki ziyaretçilerin tık başı daha fazla getirmesinin sebebi yurt dışı reklamverenlerin hedef kitlesi olan vatandaşına tık başı daha yüksek para vermesi. Bizim türk reklamverenlerimiz tık başı 0,10 kuruş gibi ücret veriyorlar ve genellikle sitelerde rekabet olmuyor. Bu yüzden türk kullanıcılar türk reklamverenlerden dolayı tık başı daha az ücret alıyor.
Peki bu durum her Türkçe sitede böyle mi? Hayır. Mesela webrazzi gibi rekabet olan sitelerde tık başı ücret 1 TL'nin üzerindedir. Çünkü bir çok reklamveren reklamlarının burada çıkmasını ister ve çıkması için daha yüksek ücretler öderler.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)