Dalga Mı Geçiyorsunuz ?
Yok cok ciddiyim Windows Vista'nin kutusunu al Home Basic ve Minimum Pentium 3 800Mhz 32MB 3D destekli grafik karti ve 512MB ram oldugunu goruceksin gereksinimlerin isletim sistemini gozunuzde fazla buyutmeyin 7'nin kutusunda daha yuksek gereksinimler yaziyor faka Windows Aero nedeniyle Aeroyu kapattiginizda yukaridaki parametrelerle yine sorunsuz calisiyor Windows 8'e gelince bak iste orda artik islemci 1Ghz olsa daha iyi olur yine Pentium 3 uygundur fakat kutusunda daha yuksek gereksinimler yaziyor ama yinede calisiyor sorunsuz.
Not: Lutfen unutmayin yukaridaki verdigim gereksinimler sadece isletim sistemi ve birlikte gelen yazilimlar icindir, antivirus, ie disinda tarayici vb. seyler bu gereksinimleri yukseltir.
Ek Olarak: http://support.microsoft.com/kb/919183
son olarak vistayi 256MB ramlada denedim sorunsuz calisiyor 7 calismiyor hem kuruluma izin vermiyor onu assan bile acilamiyor bilgisayar 8'de calisiyor 256MB ramla bizzat denendi ama kurulum sirasinda sorun cikiyor 512takip kurup sonra 256 birakirsaniz sorunsuz calisiyor 8'de
Windows XP'ye gelince
133Mhz islemci
64MB ram gerektirir fakat 32MB ramlada calisir bizzat denendi.
Siz yeni nesil alismissiniz bol keseden sistem ozelliklerine yazilimlarinda gereksinimlerini oldugundan yuzlerce kat daha
fazla zannediyorsunuz