-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
amatör webmaster
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
en performanslı halde kullanmak için xp
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Windows 8 bile kaldırır denilebilir belki. Tam olarak incelemedim sistem gereksinimlerini ama. Bu şekilde kullanamayacaksınızdır. Vista ve 7 de pc yi ilk andan itibaren kasmaya başlayacaktır. 2 ay sonra bilgisayardan ümidi kesebilirsiniz.
Benim tavsiyem linux (ubuntu). Programlara alışacağınız düşünüyorsanız bence windowstan daha iyi bir sistem. Geç üretildiği için windows kadar kullanıcı sayısı ve program desteği olmayabilir ama hızlı. Farklı programlarıda mevcut.
Windowsta kararlı olacaksanız tabiki XP. ama bu pc dısında baska cihazınız varsa linux kurarak hem sistemi hemde barındırabildiği programları öğrenirsiniz. Faydalı olacaktır bu sizin açınızdan. İki pc de windows yüklü olması gerekmez. Ki ben zamanında sırf öğrenmek için tek pc de iki sistemi de kulladım.
Tavsiye isterseniz linux, ama windows olacaksa XP.
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Linux'dan şaşmamak gerekli.
Ayrıca Win Vista'nın sistem gereksinimleri (internette yazan değil, gerçekte olan) Windows 7'den daha fazla. Sırf test etmek için;
P4 3GHZ işlemci
1GB Ram
256Mb ekran kartı olan bilgisayardan Linux-XP karşılaştırması yaptım, Linux bir kaç adım önüne geçti hız bakımından. Yavaşlamadan eser yoktu. XP bir süre sonra yavaşlıyor.
Aynı bilgisayara Vista ve Win7'de kurup denemiştim ve Vista'da notepad açarken bile donuyordu. :D
Kısacası donanım kötüyse ya da eskiyse Linux > XP > Win 7 > Vista
Yeni donanım ve sağlam pc ise, Linux / Win 7 > XP > Vista
dokaliko
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Çapulcu
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Pc'en kaldırmasına kaldırır.Benim 512 mb ramle kaldırdı.İlk başta hızı keşfedersin sonra yavaşlığı :) .O yüzden kurma derim sürekli format lazım.Ne kadar format o kadar zayıf hardisk..O yüzden linux dene win xp sıkıldıysan.