Bu güncellemeden sonra bazı analizler yaptım bazı kelimelerde (ciddi rekabet ve hitli) blogspotlar ve forumlar ilk sayfalarda yer alıyor. Forumlarda da çok post atılan konular değil 1-2 sayfalık konulardan bahsediyorom. Shiftdelete, donanım haber ve *** forumları hep karşıma çıktı.
Diğer bir konu da blogspot ta inanılmaz bir yükseliş var spam ı engelleyeceğiz demiş Matt baba ama nerede kopya içerikli sita varsa ilk sayfaya çıkmış hatta ilk 3 e!
Bu arada sözlükler de geçen kelimelerde de inanılmaz yükseliş görüyorum buradan şunu çıkarabiliriz;
1- Google artık kendi hizmetlerini ön plana çıkarıp kullanmaya yöneltiyor insanları
2- Forumlar, sözlükler, slideshare gibi ortak paylaşım platformlarında geçen kelimelere daha çok önem veriyor.
3-Bazı kaynaklara göre de (sadece ilk izlenim kesin değil) keyword domainler de hızlı bir geri dönüş yapmış durumda. Bir önceki güncellemede keyword domainler sıra kaybetmişti şimdi ise yükselişte.
Bunun yanında hacklink ve spam a savaş açtık diyen Matt, sanırım boş konuşuyor hacklink alan siteler de hiç bir düşüş yok.
Bundan bir çoğumuz olumlu olumsuz etkileneceğiz örneğin benim 1-2 sitemde 1. , 2. sayfalarda gezinen %100 özgün siteler 1 adet bile kopya makale yok şimdi ilk yüzde bile değil.
İnsanlar için site yapın, özgün olun, faydalı bilgiler verin, robotlar için site yapmayın diyorlar sitelere makale yazmaktan anamız ağlıyor sitelerimiz sıralamada bile yok! Artık insanlar için değil penguen için mi site yapıcaz hatta ne yapıcaz onu bile bilmiyoruz. *** da adamın biri kurban bayramında penguen kesip eşe dosta dağıtıcam demiş :) doğru valla..