Haklıdır. ( Edit ) :)

Aydın Öztürk adlı üyeden alıntı

Merhabalar...

Penguin 2.0 devreye girmiş net olarak. Bunu bekliyordum açıkçası. EMD, Caffeine, Panda ve Penguen 1 de olan sıkça rastlanan sıkıntıları ele alırsak bu sefer herkesi fena çarpmış.

Benim çalıştığım sektörü de etkilemiş. O kadar ahım şahım bir etkilenmem yok açıkçası. Düşündüğümün de altında bir düşme olmuş. 1 sırada 1 siteye ait 4 farklı sayfam 2nci sıraya düşmüş. 6 adet sayfam 1.sırada kalmış 3 adet te rekabeti ağır sayfalarım da 2.sayfadan 6 - 7 ye gitmiş.

Diğer sitelerimde ise durum aynı. Rekabeti çok yüksek olan 6 adet tekli ürün sitemin sadece 2 tanesi 4 ve 5 sıraya düşmüş.

Her siteye farklı çalışma yapmıştım. Hangi siteye ne yaptığımı çok çok iyi biliyorum :D Kendimi hep Google'nin ilerleyen teknoloji ve güncellemesine göre hazırladım ve artık Google'i çok iyi anladığımı düşünüyorum...

Şuan yapabileceğiniz hiç bir şey yok ne yazık ki arkadaşlar üzülerek söylüyorum... Sadece takribi 4 hafta sitenizin eriyişini seyredeceksiniz. Ardından Google algoritmaya göre sitenizi ya bitirecek, yada yerinizi sabitleyecek.

Peki bunu durdurmanın yolu var mı? Sanırım var. ;)