Erhan adlı üyeden alıntı

Aydın bugüne kadar GOOGLE'yi kimse anlayamadı sen hemen anladığınımı zannediyorsun ? Sitelerini googlenin ilerleyen teknolojine göre hazırladığından bahsetmişsin ama rekabeti ağır kelimelerde ciddi düşüşler yaşamışsın. Bu işe yıllarını veren insanların sitelerinde bile düşüş var sen neyden bahsediyorsun :)

Ha googlede dayım var amcam var diyorsan o ayrı birşey.

Hadi k.gelsin.


Erhan, kardeşim aleyküm selam :) Belki bir yerde haklısındır, bir yerde yanlış düşünüyorsundur. 2007 yılından beri uğraşıyorum bu SEO denen işle. Google her seferinde bambaşka işler yapıyor, artık her güncellemede neler yapacağını az çok tahmin ediyorum çünkü bu yaptığı güncellemeler aşağı yukarı 3 - 4 yıldır böyle. Hemen anlama diye bir kanun yok burada.

İkincisi ben 1 web sitesinde her sayfayı ayrı şekillerde çalışma yaparım. Bir yaptığım çalışma diğerine az çok benzer, bir çalışmada ise neredeyse herşey farklı olur. 1 kategoriye sadece post ve imleme çalışıyorsam, diğerine blog ve forum çalışırım gibi. Bir siteye kasıtlı wiki ve ziyaretçi defteri çalışırsam diğerine tanıtım yazısı, reklam vs. çalışırım.

Rekabeti ağır kelimelerde düşmemin sebebi de daha önce açtığım paravan blogların kapanması, reklamların düşmesi ve oluşturduğum özel index sayfalarının tarafımca değiştirilmesi oldu. Üzerine de güncelleme yiyince ister istemez gerileme yaşadım. Ne yaptığımı ne ettiğimi ben günlük klasörler halinde yapar, eklediğim resim backlinkten yazdığım makaleye kadar hepsini tek tek tutarım. Bir şey olduğunda müdahale eder, ne yaptığıma ne ettiğime bakar ona göre çözüm hazırlarım.

O rekabeti yüksek kelimeler ise dışarıda 5000 - 7000 TL fiyat çekilen kelimeler. 1.sayfaya geldikten sonra aylık 1000 TL danışmanlık istenen kelimeler. Eğer ben bunu daha önce başarmışsam, -500 e gitse bile tekrar başarırım.

Son olarak Erhan, güzel kardeşim ben kendimi öven, sağda solda millete artistlik yapıp yanlış şeylere yönlendiren biri değilim ki çok iyi biliyorsun. Zamanında yüzlerce kişinin sorunlarını tek tek dinleyerek 5 kuruş para istemeden yardımcı oldum ve gurur duyuyorum. Bunun en büyük örneği WMAracı, Fuub.net ve sor.seohocasi.com olmuştur.

Google'da da dayım amcam yok. Olsa da 1 dirhem bir şey istemem, yapamadığım başarıyı üstlenmem ve asla başkalarında aramam...