1- Root ile tabiki istediğiniz şekilde yükleme yapabilir ve istediğiniz Android sürümüne geçiş yapabilirsiniz. Burada güncelleme konusunda anlatılmak istenen o değil.
2- Güvenlik yazılımcının elinde, doğru. Ancak kontrol etmek de Apple ve Google'ın elinde. Google Play'de virüslü uygulama haberlerini bilirsiniz ve gerçekten çöp uygulama aşırı fazla. App Store'da böyle saçmalıklar olmaz. Çünkü kontrol mekanizmaları Google'daki gibi değil. Diğer konularda tartışmalı olabilir ancak App Store, bu konuda Google Play'den kat kat iyi.
Ek olarak, Android hastası ve kullanıcısı olan birçok kişinin iOS ile ilgili söylediği iki şeyden birisidir bu. Uygulama konusunda iOS çok daha iyi. Ayrıca dediğiniz gibi isteyen "her türlü virüs sokamaz" App Store'a. Apple'ın yeni uygulama kontrolü, Google'dan çok daha iyi. Çöp uygulama konusunda siz de karşılaştırın, farkı göreceksiniz.
3- iTunes biraz uğraştırır evet. Zahmetlidir. Ancak nasıl root örneğini verdiniz güncelleme konusunda, ben de bu konuda iTools programı örneğini veriyorum. Bilgisayara cihazınızı bağladıktan sonra iTools ile tek bir tıkla müzikleri vs. atıyorsunuz. Bu da bu konudaki alternatif oluyor.
4- Apple uygulamalarının çoğu, söylediğiniz gibi paralı değil. Şöyle birşey diyeyim; Farklı uygulamalara rastlama olayı Apple'da çok daha iyi. Birçok kullanıcının işine yarayacak çoğu uygulama ücretsiz. Bu konuda kesinlikle bir sıkıntı yok.
Tüm bunları dışardan okuma bilgilerle değil, bir iPhone kullanıcısı olarak yazıyorum.
Son olarak, bu makale biraz iOS'a taraflı. Bu doğru. Ancak söyledikleri ve karşılaştırdıkları konular doğru olduğundan dolayı hiçbir problem yok.
Sonuç itibariyle, Android ve iOS kullanmak elbette zevk meselesidir. Ancak karşılaştırma yapılan konular, söylediğim gibi doğru. Şimdilik bu kadar yeterli :)
Sevgiler.
Ben bir android kullanicisi olarak
1) guncelleme sinirsiz istedigim zaman root ile istedigim android surumune gecebiliyorum telefonumada istedigim romu yukleyebiliyorum. Ustelik android marketteki binlerce launcher (arayuz) de cabasi...
2) guvenlik tamamen yazilimcinin elinde hocam. Apple store android marketten fazla developer ucreti istiyor diye guvenli sayilmaz. Yazilimci kotu niyetliyse her turlu ortama virus sokabilir emin olun.
3) hic caba harcamadan muzik,video paylasim filan demiste. Tamamen yalan . Bende kullandim Itunes olmadan apple a hicbirsey atamiyorsunuz. Itunes programida acayip ugrastirici birsey. Ama androidde oyle degil tak usb yi yolla sd karta gitsin.
4) apple uygulamalarinin cogu parali . Ucretsiz uygulama bulmak samanlikta igne aramak gibi ve buldugunuz ucretsiz uygulamalarda kiytirik oluyor. Ama androidde milyonlarca bedava uygulama var ustelik cogu uygulamalar ucretli surumu ile ayni. Android kullananlar ucretli surumu sirf gelistiriciye destek olsun diye aliyor.
Buyrun realistik bir karsilastirma (türkçe hatalari icin k.b. Mobilim.)
1) guncelleme sinirsiz istedigim zaman root ile istedigim android surumune gecebiliyorum telefonumada istedigim romu yukleyebiliyorum. Ustelik android marketteki binlerce launcher (arayuz) de cabasi...
2) guvenlik tamamen yazilimcinin elinde hocam. Apple store android marketten fazla developer ucreti istiyor diye guvenli sayilmaz. Yazilimci kotu niyetliyse her turlu ortama virus sokabilir emin olun.
3) hic caba harcamadan muzik,video paylasim filan demiste. Tamamen yalan . Bende kullandim Itunes olmadan apple a hicbirsey atamiyorsunuz. Itunes programida acayip ugrastirici birsey. Ama androidde oyle degil tak usb yi yolla sd karta gitsin.
4) apple uygulamalarinin cogu parali . Ucretsiz uygulama bulmak samanlikta igne aramak gibi ve buldugunuz ucretsiz uygulamalarda kiytirik oluyor. Ama androidde milyonlarca bedava uygulama var ustelik cogu uygulamalar ucretli surumu ile ayni. Android kullananlar ucretli surumu sirf gelistiriciye destek olsun diye aliyor.
Buyrun realistik bir karsilastirma (türkçe hatalari icin k.b. Mobilim.)