Merhaba, 4-5 yıldır Web programlama ile ilgileniyorum. Birkaç yıldır WM aracındayım. Şu ana kadar Html, css, javascript, jquery gibi diller için tamamen internetten ders aldım ve devam ettiriyorum eğitimimi.

Birçok valid tasarım döktüm vs vs.. Yani bu işin peşindeyim.

Yardım almak istediğim soruya gelecek olursak.

Yaşım 18 Lise 2 öğrencisiyim, nasıl olur derseniz rahatsızlığımdan dolayı ameliyat oldum derken sınıfta kaldım devamsızlıktan ve 1-2 sene aksadı okulum.

Eşit ağırlık okuyorum.

Sayısalım iyi değil, mat geo 1 ve 2 arası gidip geliyor. Bilgisayar bölümü okumak istiyorum ünide ama kimya fizik biyoloji mat geo istiyor oda. Reh. hocamız geldi ve konusma yaptı bende caydım o bölümden, ama evlat acısı gibi koydu :) çocukluğumdan beri istiyorum ve evde kendimi geliştiriyorum.

Fakat sayısalım olmadığı için vazgeçmek zorundayım bu sevdadan. Tabii diplomatik olarak, evde kendimi geliştirmeye devam edicem.

Şimdi şöyle düşünüyorum. Dil bölümüne geçicem ve İngilizcemi geliştiricem çeviri yapacak kadar öğrendikten sonra gerisi gelir zaten. Aynı anda kendimi evde web programlama alanında geliştiricem.

Peki ileride yabancı dil ile beraber bir firmaya girme şansım olabilir mi? Kendimi geliştirdiğimde ciddi projelerde yer alıcam ve bunu CV olarak göstersem girebilir miyim? Web programlama firmalarına...

Peki sizce Dil bölümüne geçmeli miyim? İngilizceyi seviyorum ve öğrenmek istiyorum, ingilizcem iyi fakat şu an ilk okul seviyesi görüyoruz bunun farkındayım ama yapacağıma inanıyorum.

Hiç olmadı, yine dil bölümü okurum konservatuar okur oyuncu olurum onada yeteneğim var, ingilizce ile iyi yerlere geleceğime inanıyorum ve bunun yanında yine pc de başarılı olacağıma da inanıyorum..

Özet soru: Siz ne önerirsiniz? Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız? Eşit ağırlıktan dile geçmeli miyim? Üniversitede pc bölümü için sayısalı yetmeyen bir öğrencinin ne yapması gerekir?

Rehber olmanızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler...