-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web & Android Developer
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaslar.
Formdan POST metoduyla aldigimiz bilgileri guvenlim amaciyla tirnaklari yok ederken ben addslashes kullaniyorum. Bu dogru bir mantik midir. Yoksa htmlspecialchars mi kullanmak gereklidir.
DB ye yazdirirken eger addslashes veya htmlspecialchars kullanmissam tekrar my_real_escape_string kullanmama gerek var midir ?
Simdiden tesekkurler.
teknoemin
Yazılım, Web Tasarım, Donanım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yazılım, Web Tasarım, Donanım
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Ben htmlspecialchars kullanıyordum. Sıkıntı yaşamadım. Diğer yöntemi hiç kullanmadım.
Teknoemin - Teknolojiyi Mıncıklayan Adam - www.teknoemin.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci / Php Developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
htmlspecialchars html kodlarını engellemek içindir. Yani atıyorum bi yorum sistemi kullanıyorsanız, bunu kullanmak zorundasınız ki gelen yorumlarda meta refresh gibi kodlarla sitenizi yönlendirmeinler.
mysql_real_escape_string ise posttan aldığınız eviyi mysql'kaydederken veyahut veri çekerken sql injection açığı olmaması için tırnakların yananı slash koyan bir fonksiyondur.
Demek istediğim; ikisinden birini kullanıyorsam diğerini kullanmayayım deme. İkisininde görei farklı. Gelen veriyi veritabanına kaydederken bu iki fonksiyondan da geçir
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
strip_tags ile kullanabilirsin veya sayfanın başına şunu ekle;
$_GET = array_map('mysql_real_escape_string',$_GET);
$_POST = array_map('mysql_real_escape_string',$_POST);
Hiç zorlanmadan tüm POST ve GET değerlerinin mysql_real_escape_string ile kontrol edilmesini ve temizlenmesini sağlarsın. En azından benim PHP kitabım öyle yap diyor :) (A'dan Z'ye PHP)
1 kişi bu mesajı beğendi.
PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net