Bir çoğumuz sitelerimizde sayaç servislerini mutlaka kullanıyoruzdur diye düşünüyorum. Bu sayaç servislerin de bazı önemli yerler vardır.
Örneğin en önemlileri "Günlük Tekil Hit" " Ziyaretçi Kaynağı "
Günlük Tekil Ziyaretçi nedir açıklayacak olursak, farklı IP'ler üzerinden sitemizi bir gün yani 24 Saat içinde ziyaret eden kişi sayısıdır. Birde Çoğul Ziyaretçi vardır. Peki nedir bu çoğul ziyaretçi onuda söyleyelim. Bir gün içinde aynı yada farklı IP'ler üzerinden sitemizin kaç kere ziyaret aldığıdır.
Şimdi sizlere bir düşüncemi sormak istiyorum. Tekil ziyaretçi demek sitemize bir kere girildiğini ama tekrar aynı kişinin ziyaret etmediği anlamına gelir. Bu da şu anlama gelmez mi? Ziyaretçi sitemize baktı beğenmedi ve tekrar da gelmedi. Kısacası sitemizi beğenmedi bu da kalitemizin düşük olduğu anlamına gelmez mi?
Cevabı sizlere bırakıyorum.
İkinci önemli olan Ziyaretçi Kaynağı, Ziyaretçi kaynağında herkes Google tarafından arama ile gelen ziyaretçi yüzdesine bakar ve herkes neredeyse bu oranın %100 olmasını ister. Peki şimdi size yine bir düşüncemi soruyorum.
Eğer bir kişi sitemizi Google ile buluyorsa bu sadece işi düştü geçerken uğradığı anlamına gelmez mi? Birde geri gelen ziyaretçi vardır yada direk gelen ziyaretçi bu da şu anlama gelmez mi? Ziyaretçi sitemizi seviyor ve sürekli takipte ara ara gelip ne var ne yok bakıyor anlamına gelmez?
Cevabı sizlere bırakıyorum.
Kısacası sizlere burada sitenizin ne kadar sevilen ve ne kadar kaliteli olduğunu nasıl anlayabileceğiniz hakkında bir kaç bilgi vermeye çalıştım. Düşüncelerim doğru yada yanlış olabilir. Yargı tamamen size aittir.
Kaynak : http://www.uzmaneditor.org/2013/06/sitem-ne-kadar-kaliteli-nasl-anlarm.html