Kalite kişiden kişiye değişir bana göre kaliteli olan bir site belki sana göre değişir illa tasarım yada elimde ki sayısal veriler değil, içerikte benim için bir kalite göstergesidir.

Her hiti olan site kalitelidir diyemeyiz neden ? Çünkü +18 sitelerin hiti, oyun ve film sitelerin hitlerini hepimiz biliyoruz. O yüzden kriterimiz sadece hit olamaz. Ancak bu şu demek değil hitin hiç bir önemi yok, önemi var ancak sitenin bulunduğu kategoriye göre önemi var sen bir genel blog sitesiyle haber sitesinin hit durumuna göre karşılaştırma yaparsan yanılırsın.

Sitenin sadece görselliği kaliteyi göstermez neden çünkü içerik boştur tasarımla ben bir bilgi edinemem o siteden yada bir yorum yaptığımda o siteden bana bir cevap gelmiyor ise ben bir soru sorduğumda oradan bana cevap gelmiyorsa isterse tasarım ödülü alsın neye yaradı ?

Sitenizde içerik vardır eyvallah, hitin vardır sordun mu cevabını alırsın ancak sağdan soldan fışkıran pop-up, yada ne bileyim garip garip html tablo kodlaması falan böyle bir sitede mi rahat edersin yoksa sana görselliği ile bir kolaylık ve estetik kazandıran bir sitede mi vakit geçirmek istersin karar sizin.

Yani toplayacak olursak bütün bu unsurları toplayıp ortalamayı almak lazım tabi ortalama kişiden kişiye değişir belki bu kriterlerde kişiden kişiye değişir ancak en başta belirttiğim gibi bunlar benim düşündüğüm yorumlardır..