Güncelleme: Herkese önerileri için teşekkürler. Yeni kayıt sistemi hakkındaki düşüncelerimizi buradan okuyabilirsiniz.


Merhabalar,

Uzun zamandır aklımızda olan üyelik alımlarında T.C. kimlik bilgilerini zorunlu hale getirme sistemini siz üyelerimizle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyoruz.

Bu konuda genel olarak sistemin artı ve eksilerini size açıklamaya çalışacağım. Ayrıca konuya birde anket ekledim. Bu anketin sonucuna göre sistemi getireceğiz veya rafa kaldıracağız. Yani kararı siz üyelerimiz verecek.

Öncelikle sistemden kısaca bahsedeyim:

Bildiğiniz üzere WM Aracına kayıt işlemi şuan 2 adımda gerçekleşiyor.

- Kayıt olmak isteyen kişi bilgilerini ve sitesine ait e-posta adresini giriyor, e-posta adresini doğrulatıyor.
- E-posta adresi doğrulanan üyeler yönetim tarafından inceleniyor ve uygun görülürse onay veriyor ve kayıt işlemi tamamlanıyor.

Yeni yapacağımız sistemde ise kayıt esnasında üyeden ayrıca:

- TC Kimlik No'sunu, adını, soyadını ve doğum yılını alacağız.

Üyenin girdiği T.C. Kimlik bilgileri api ile otomatik kontrol edilecek ve eğer doğruysa 2. adıma yani e-posta onayına geçecek. E-posta onayından geçtikten sonra yönetici onayına gelecek, kontrolden geçecek ve uygunsa hesabı onaylanacak.

Bu sistemin bir çok artısı bulunmakta. Genel olarak artılarından ve eksilerinden bahsedelim:

Artıları:
- **************lığın ve çoklu üyeliklerin tamamen önüne geçmiş oluruz. Bir kere siteden uzaklaştırılan kişi bir daha siteye üye olamaz.
- Üyelerin gerçek adı, soyadı ve tc kimlik bilgisi elimizde olacağı için **************lık vakaları azalacaktır.
- Üye olanların gerçek yaşını biliriz. 18 yaş altı kişileri 18 yaşını geçene kadar ayrı bir üye grubuna taşırız. Bu üye grubunda olan üyeler 18 yaşını geçene kadar tüm forumları görür ancak belirlenen bölümdeki konulara (örn: ticaret konuları) katılım gösteremez.
- info@siteadi.com şeklinde e-posta adresi kullanma zorunluluğunu kaldırırız. Bu sayede sitesi olmayan veya blogspot sitesi olan kişiler foruma rahatça kayıt olabilir.

Eksileri:
- Belli bir kesim tc kimlik bilgilerini vermek istemeyebilir ve kayıtlarda azalma olabilir.

Eski üyeler için:
- Foruma bu sistemden önce kayıt olanlar için T.C. kimlik bilgileri zorunlu hale getirilmez. Ancak eğer girerse profilinde T.C. Kimlik Onaylı gibi bir ibare olur.
- Ancak T.C. kimlik bilgilerini girmeyenler ticaret konularına katılım gösteremez. Bu sayede daha önceden elde bulunsun diye açılan çoklu üyelikler ile **************lık yapılamaz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Genel olarak artılarından ve eksilerinden bahsettim. Eksi olarak aklıma başka birşey gelmedi. Siz de konu altından fikirlerinizi paylaşırsanız seviniriz. Eğer bir çok kişi bu sistemi isterse bu ay sonuna kalmaz yeni üyelik sistemine geçmiş oluruz.



Güncelleme: Herkese önerileri için teşekkürler. Yeni kayıt sistemi hakkındaki düşüncelerimizi buradan okuyabilirsiniz.