ugurcanka adlı üyeden alıntı

T.C Kimlik isim soyisim ve doğum tarihi bulunuyorsa T.C kimlik numarası onayından önce GSM onayınıda düşünebilirsiniz.

Kişi üye olduğunda cep telefonuna bir onay kodu yollanır.Onay kodunu sisteme girdiğinde üyeliği açık hale getirilir.Sonuçta GSM numarasıylada ad soyad sorgulanabiliyor.

Bir çok firma tc kimlik numarası istemeden gsm onayıyla da güvenlik işini hallediyor sonuçta.


Bu ek bir güvenliktir. Ticaretle uğraşacak kişilerden SMS Doğrulaması istenebilir. Ancak SMS Doğrulaması gereksiz bir masraftır. Facebook gibi siteler gönderiyor çünkü onların ülkesinde sms ler çok daha ucuz.

Ayrıca unutmayın ki, Cep Telefonu almak zorunlu bir yaşam şartı değil. bu sadece kartellerin GSM operatörlerini mutlu etmeleri amacı ile geliştirlen bir yöntemdir. Güvenli değildir. Yasal olarak da sayılmaz. ("Telefonumu kaybetmiştim. Yada parkta otururken tanımadığım biri şarzı bittiği için acil olarak telefonumu kullanmak istemişti, o yapmış. Yada telefonumu okulda unutmuştum ertesi günü aldım.") gibi şeyler söylendiğinde mahkemeler bunun aksini ispatlayamadığı için takipsizlik kararı verirler. :) yani sandığınız gibi bir güvenlik önlemi değildir. Zira GMS No bir iletişim sistemidir. Güvenliğinizi sağlamaya yetmez. Ama TC kimlik no, internette kılavyesi olan herkezin kullanmaya mecburi kılanması gereken bir yöntemdir. Çünkü bu sayede kimse kimse hakaret edemez, suç teşkil eden işlere giremez. (Yada bedelini öder.) Bu sayede de İnternetimiz Güvenli olur.

TC Kimlik Numaranızı vermekten çekinmeyin, O tek başına bir işe yaramaz. Asıl saklayacağınız bilgi, Kütük bilgilerinizdir.

Ayrıca, bu linkte yazan bilgi eski bir bilgidir.
http://www.webdelen.net/2012/08/tc-kimlik-numaras-ile-neler.html

şuanda bu kurumların çoğunda TC kimliğin yanında Nufus Cüzdanı Seri Sıra no da isteniyor.

Ayrıca Lütfen duyarlanalım ve Unutmayalım;
TC Kimlik Uygulaması geliştirilirken, ( Yani hepimize o numaralar verilirken. ) Onlarca profesör bu konuda "Nasıl güvenli olur" diye, kafa patlatmış ve sizin bulabileceğiniz her türlü soruya cevap zaten bulmuştur. Aksi halde Nufus İdaresine dava açabilir, yüklü tazminatlar alabiliriz :) Bunu yapan onlar. Yani emin olunki TC Kimlik numarası kullanmak yanlış değildir.

Bu konuda bilinçlendikmi sizlerin TC kimlik kullanmamak gibi bir sorunu kalmayacaktır. Ve sadece internette kimliğini gizlemek isteyen kişiler, tc kimlik vermekten çekinecektir. Bu da bizlere 1 kat daha güvenli ortam sağlayacaktır. :) Yani görüğünüz gibi, devlet kişiden, toplumsal güvenlik kuran bir sistem kurmuş. Neden kullanmıyoruz? :)