Şimdilik hayır fakat şüphe ve önerilerim var.
Bilindiği üzere kurucu(lar) hariç diğer site yöneticisi veya moderatörleri değişebilir. Eğer tc kimlik numaralarımızı sadece kurucu(lar) görecekse evet.
tc kimlik bilgileri api ile onaylanacak demişsiniz api ne bilmiyorum fakat, biliyorsunuz ki kredi kartı müşteri hizmetlerinde şifremizi telefonla tuşluyoruz ve hiç bir müşteri hizmetleri görevlisi görmüyor. Eğer internet ortamında da böyle bir şey mümkünse süper olur yani tc kimlik numaramızı yazdığımızda güvenli bir sistem ile onaylanacaksa ve bunu kimse görmeyecekse gerçekten her iki taraf için de güvenilir olur.
T.C Kimlik no'muzu aldığınız zaman bize resmi bir belge imzalatmanız gerekmektedir çünkü ileride bu numaranın paylaşımından kaynaklı bir şikayet alabilirsiniz bu da başınızın ağrımasına neden olur. Bunu nasıl çözebilirsiniz bilemiyorum.
T.C kimlik no haricinde telefon onayı olabilir mesela. Fakat denetim için illa tc kimlik no gerekiyorsa ilk başta da dediğim gibi ben tc kimlik numaramın en fazla sadece kurucu üye/üyeler tarafından görülmesini isterim.