eabilisim adlı üyeden alıntı

Çok mesaj yazdım, :) Bu son mesajım olacak, ama bu konuda da bildiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Yöneticilere bir yaptırım olmaz, çünkü İnternetin Kullanımı ve İşletimi hakkındak kanun düzenlemelerinde, internet üzerinden kişilerin yaşlarının tespit edilemeyebileceği ve bu konudaki tüm sorumlulukların bireysel olarak kişilere yüklendiği açıktır.

Zira, çocuğun yaptığı bir işte, sorumluluk bu sitenin yönetiminde değil o çocuğun anne ve babasında dır. ( Kanunen, Baba'da Babası yoksa Anne yada Yasal Velisi'nde. ) Ve çocukla iş yapan kişidedir. Asıl, çocukların doğrulanması diğer kişileri koruyacaktır.


TC kimlik verdiğinde bilgileri zaten çekiyor, yaşı buradan görülebilir.

shateiel adlı üyeden alıntı

Wmaracında kayıtlı tc kimlik nolarının siz istediğiniz zaman alabileceğini mi düşünüyorsunuz?

En fazla olacakları söyleyim. Suç duyurusunda bulunursunuz Devlet gelir Wmaracı.com'dan tc kimlik nosunu ister anca öyle alır bunuda siz alamazsınız devlet alır. İş bu duruma geldikten sonra zaten devlet tc kimlik nosunu kendi de bulur :)


Ben zaten böyl bir durumda yönetimden ilgili kişinin kimlik numarasını alırım gibi birşey demedim. Bu ilgili kişilerin samimiyetini ortaya koyar, ben buraya TC kimlik numaramı veriyorsam amacım burada insanları dolandırmak değildir, işimi yapmaktır. Tam anlamıyla olmasa da bunun garantisini verir ve TC kimlik numarasını veren birinin de burada gelişi güzel **************lık yapacağını sanmıyorum.