Açıklama için teşekkür ediyorum.Ancak şöyle bir durum var, TC kimlik numarası ve isim soyisim bilindiğinde aslında o kadar çok şey yapılabilir ki...
Mesela sahte kimlik çıkartarak (kütük bilgilerinin doğruluğu önemli değil) bir yere gidip eşya vs karşılığında eğer kimlik rehin bırakılır ve o eşya satılırsa yani o dükkana geri dönmez ise adam TC kimlik numarasına bakacaktır mantıklı olarak. TC kimlik ve İsim Soyisim bilerek **************lık yapan çok insan biliyorum ve belkide o yüzden biraz endişem var :)
Mesela sahte kimlik çıkartarak (kütük bilgilerinin doğruluğu önemli değil) bir yere gidip eşya vs karşılığında eğer kimlik rehin bırakılır ve o eşya satılırsa yani o dükkana geri dönmez ise adam TC kimlik numarasına bakacaktır mantıklı olarak. TC kimlik ve İsim Soyisim bilerek **************lık yapan çok insan biliyorum ve belkide o yüzden biraz endişem var :)
size katılmıyorum, çünkü
1. Zaten nufus cüzdanınızı rehin bırakmanız yasal bir işlem olmadığı gibi, her hangi bir sebeple resmi olmayan bir makam yada kişi zaten sizden nufus cüzdanızı rehin bırakmanızı isterse, suç işlemiş olur. Çünkü bir TC Vatandaşı olarak, o cüzdanı her zaman üzerinizde bulundurma zorunluluğunuz vardır. Ve kimse sizin bu zorunluluğu yerine getirme hakkınızı elinizden alamaz.
2. Sadece isim ve soyisim ve kimlik bilerek **************lık yapan insanlar için yasal yaptırımlar vardır. Ama emin olunki isminiz, soyisminiz, doğum yılınız ve tc kimlik numaranız bilenerek her hangi bir suç işlenemez. İşlense de mahkeme bunu zaten ispatlayamaz.
3. Ayrıca çıkartılan sahte kimliğin bir seri sıra nosu olduğundan, bu sıra nolarının nufus idaresinde kayıtlı olduğunu düşünürseniz. Çıkartılan kimliğin sahte olduğu zaten ilgili makamlarca kolayca anlaşılacaktır. Zira zaten kimlik kartını ancak ilgili makamlar ister.
ve lütfen şunuda okuyunuz.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8814031.asp
yani zaten kullanımı zorunlu olan bir şeyden bahsediyoruz. :)