Kesinlikle geçilmeli. TC kimlik numarası çalınma durumuna karşı şifrelenecek değil mi ?
Yani doğrudan veritabanına TC kimlik no olarak girmeyecek, normal şifre yöntemi ile şifrelenip eşleştirme yapılacak ? Eğer öyle ise kesinlikle geçilmeli.

Üyelerin azalıp azalmaması hiç önemli değil bence.
Şöyle ki; bir sitede 100 tane troll ergen üye olması yerine 10 tane işini adam akıllı yapan kaliteli üyeler olması siteyi çook kaliteli hale getirir.

Bu bilimadamlarının toplantısı ile, daha birlik ve beraberlikten anlamayan insanların bilim tartışmasına benzer. 3 bilim adamının bilim tartışması mı daha iyidir, yoksa bilimden anlamayan 100 kişinin bilim tartışması mı ?

Yalnız eğer tavsiye isterseniz, TC kimlik no ile ilgili ekstra avantajlar sağlayarak katılımı arttırabilirsiniz. Örneğin; özel bir wmaracı yaparsınız, oraya TC kimlik nosu girenler daha fazla sorgu yapabilir, farklı bir özellik çalıştırabilir. Ya da sadece tc kimlik onaylı kişiler için özel ziyaretçilerin ve onaysız üyelerin görmediği bir ticaret alanı, tema paylaşım alanı gibi şeyler yapılabilir.

Bu kopya temaların, warez temaların satılmasını, aynı konuların gereksiz yere açılmasını önler.

Yani kesinlikle böyle bir sistem gelmeli diyorum. Hatta ticaret için ileride özel bir havuz yapmayı, parayı yatıran kişilerin WMAracı kullanıcı hesabına (kullanıcı havuzuna) para yatırması ve ticarete göre wmaracı sistemi üzerinden paranın satıcı kişiye iletilmesi gibi şeylerde yapılabilir. Böylelikle kimse para göndermedim, para gelmedi tarzı bahane uyduramaz.