yorumex adlı üyeden alıntı

hocam 15 dakikada benim dediklerim olmaz sen hazır sisteme 15 dk yazı yazmışın yada yazı yazılabilecek ön sayfa hazırlamışın ben bu işin başlangıç aşaması nedir yanlış biryerden başlamamak için bilgili arkadaşlara danışmak istedim .teşekkürler


Söyle açıklayım. Ben yaklaşık 2 sene php alanında uzman olmaya çalıştım. Basit örneklerle işlere başladım. (sayı saydırma form oluşturma vs.vs.)Fakat sonradan bunun çok zor olduğunu anladım. Çünkü adamlar bu alanda uzman olup framework yazmışlar, ve bu framework yardımı ile bize daha hızlı ve daha güvenilir bir tasarım hazırlamışlar.

Ben php'yi orta derece bildiğimi düşünüyorum. Fakat bir başlangıç seviyesi olsa bile bir framework öğrenmek büyük bir avantaj sağlıyor. Zaten Wordpress ve Forum siteleri de hazır bir şablondur. Yani sana sıfırdan kod yazmanı sağlamıyor. Aksine zamandan kazandırıp, yapacağın işe daha hızlı hazırlıyor.

Türkiye'de framework kullanımı pek yaygın değil, bunun sebebi türkçe kaynak sıkıntısından kaynaklanıyor. Ben ise bu alanda bir şeyler yapıp türkiye'de framework'ün kullanımı arttırmaya çalışıyorum. Verdiğim link basit bir site olabilir fakat türkiye'de bunu sıfırdan yazacak adam yoktur. Olsa bile 1 parmağın sayısını geçmez.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. İyi günler :)