zoeken
Hosting Sağlayıcısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar merhaba,
Birşey danışmak istiyorum. Yeni bir websitesi geliştiriyoruz.
Sayfa içerisinde URL lerinde değerleri şu şekilde olsa google veya diğer arama motorları açısından herhangi bir sorun teşkil eder mi ? URL kısmında da bu şekilde gözükecektir.
ÖRNEK :
1 -> /Fıstıkçı-Şahabı-Eve-Götürdüm.html
2 -> /Fistikci-Sahabi-Eve-Goturdum.html
Sizce hangisi arama motorları tarafından sicak bakılandır ? Bu şekilde bir URL yapısı kullansak hem arama hem sıralamada hemde indexleme açısında bir sorun olur mu ?
Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Mimar
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
2. seceneğiniz olan ingilizce karakterleri tercih etmeniz kesinlikle doğru yöntemdir. Çünki Türkçe karakter yapısı dünyadaki hiçbir sistem üzerinde düzgün veya düzgün demiyim de doğru kelimeyi bulamadım ama tam olarak desteklemez. Türkçe karakter sadece Türkiye'ye özgü bir durumdur ve internette aslında herhangi bir geçerliliği yoktur. Olayı sadece google açısından düşünmeyin bakış açınızı genişletin ve kesinlikle 2. alternatifi kullanın . Ayrıca ö,ü,ı gibi türkçe karakterleri kullanmanız ziyaretçilerinizi de hiç bir yarar sağlamaz aksine herkes adres yazımlarında ingilizce karakter kullanmaya alışık olduğu için ilerde bu sizin için büyük bir sorun teşkil edecektir.
3 kişi bu mesajı beğendi.
www.projeyardim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Mimar
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Rica ederim iyi çalışmalar
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.projeyardim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Gümrük
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zoeken, arkadaşımızın dediği gibi 2. seçenek olmalı
Günün büyük bir kısmını web'de geçiren insanlar türkçe karakterleri unutmuş olmalı artık url satırlarında yanlışıkla basan bile yok :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
öğrenci web master
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ingilizce karakter her zaman yararınıza olacaktır. bazı ingilizce karakter desteklemeyen aramam motorlarında sorun teşkil edecektir. Google Türkçe karakter ile aranan kelimeleri ingilizceye çevirerek arıyor ve buna göre bir algoritması var.