Bumerang'a laf atanlar kendi sitelerinin bir durumuna baksın öyle yorum yapsınlar. Bumerang'ın felsefesi özgün faydalı siteleri bünyesine almasıdır. Yani görsellik onlar için ikinci planda, öncelik içeriğe bakılıyor. Son 1 senedir de üyelik alımlarında ciddi sınırlama getirdiler, zira kendi sitemi bile zar zor Platin'e geçirebildim.

Bumerang editörüyle yaptığım telefon görüşmesinde bana önceliklerinin görsellikten çok özgün yazıların bulunduğu siteler olduğunu belirtti. Özgünlük dışında kategorinizde önemli olduğunu unutmayın, genel blog yapan binlerce insan var, sizi niye alsın siteye? Teklif fiyatlarınında siteye konulan şablonun tıklamasıyla orantılı olduğu söyledi. Yani şablondan onlara ne kadar hit gönderirseniz onlarda size bol gösterim + yüksek fiyatlı teklifler gönderiyor. Sitedeki ilk zamanlarımda 3 kere 12 TL'lik teklifler geldi, bunun dışında 8-7-5 TL geldiğini de hatırlıyorum. O zamanlar sitemle de ilgilendiğim için teklifler boldu ve 65 TL biriktirdim, stopaj falan filan derken 45 TL ödeme gönderdiler. Yazarkafe'ye de üyeliğim vardı, oradan da güzel hit geliyordu. Yani adamlar hem reklamını yapıyor hem de sana para ödüyor. Bundan daha kazançlı sistem var mı?

Hesabımın açıldığından bu yane 16.257.541 gösterim kazanmışım, eski sitemde dahil buna. 19 aylık son siteme yazarkafe'den 3.885 + 43 + 17 + 11 =3956 ziyaretçi gelmiş. Ayrıca şu anda hesapta 20 TL falan var.

Özet: Sistemi anlamadan yorum yapmayın, doğru kullanırsanız iyi gelir elde edebilirsiniz.